7. februar 2013.7. feb 2013.
OŠ „JANKO VESELINOVIĆ“

ĐAČKO SRCE

Krajem prošle godine, u decembru, izašao je dvadeset šesti broj školskog lista. Trinaest godina tradicije, štampanje dva broja godišnje u petsto primeraka svedoče o istrajnosti generacija učenika i zaljubljenika u pisanu reč
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. A šta je narod izgubi li jezik, zemlju, dušu? Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe otuđio - zaveštanje je Velikog župana Stefana Nemanje potomostvu. I upravo najstariji školski list „Đačko srce“ trinaest godina unazad beleži literarna i likovna ostvarenja svojih učenika. Pisanim tragom o aktuelnim školskim dešavanjima učenici OŠ „Janko Veselinović“ ostavljaju za sobom svedočanstvo jednog vremena koje svoje utočište pronalazi i u f ondu Bibloteke šabačke.
USPEŠNI I U KRASNOPISU
Krajem prvog polugodišta školske 2012/2013. godine učenici OŠ „Janko Veselinović“ učestvovali su na republičkom konkursu za krasnopis beogradskog Centra za kulturu i sport „Šumice“. Ovogodišnje takmičenje, četvrto po redu, okupilo je sto pedeset učesnika iz dvadeset sedam osnovnih škola iz Srbije. Stručni žiri u sastavu Mirjana Martinović, akademska slikarka i ikonopisac, i Olivera Dragišić Blagojević, autor i urednik književnog programa Centra „Šumice“ nagradili su tri od četri poslata rada učenika OŠ „Janko Veselinović“. Tako je Nataša Stevanović osvojila drugo mesto, Dimitrije Vujić, treće, a Emina Kaljević specijalnu pohvalu.
-Takmičila sam se i prošle godine ali ništa nisam osvojila. Pošto takva slova inače ne pišem bilo mi je zanimljivo. Obradovala sam se kada sam čula da sam dobila nagradu tako da nameravam i sledeće godine da se takmičim ““ rekla je Nataša, učenica VI1, kojoj je ovoga puta rad sa ispisanim stihovima „Hvala suncu, zemlji i travi“ Stevana Raičkovića doneo nagradu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa