7. februar 2013.7. feb 2013.
GRAD PODSTIČE ZAPOŠLjAVANjE STARIJIH LICA

BEZBOLNIJE DO PENZIJE

Za meru podsticaja zapošljavanja žena preko 50 i muškaraca preko 55 godina, u gradskom budžetu za 2013. godinu opredeljeno 22 miliona dinara
U proteklih sedam godina, koliko Gradska uprava Šapca realizuje program podsticaja zapošljavanja lica starijih od 50 godina, po rečima člana Gradskog veća Sretena Radovanovića, penziono pravo ostvarilo je preko 120 naših sugrađana. Za ovu meru, u 2013. godini, budžetom je opredeljeno 22 miliona dinara. Ovogodišnji Konkurs raspisan je 24. januara, i biće otvoren do utroška pomenutih sredstava.
- Program kojim podstičemo zapošljavanje žena starijih od 50 i muškaraca starijih od 55 godina traje već sedam godina. Našim posredstvom, do sada je do posla došlo 250 lica, a od tog broja preko 120 je ostvarilo ili uslov za penziju ili mogućnost da do iste budu na evidenciji NSZ ““ navodi Radovanović.
Uslovi Konkursa predviđaju da lice koje traži posao mora biti na birou dva meseca. Poslodavac, sa druge strane, ispunjava uslov ukoliko za taj isti vremenski period nije smanjivao broj radnika, da ima registrovanu delatnost i da je u privatnom sektoru.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa