7. februar 2013.7. feb 2013.
JKP “VODOVOD ŠABAC“

AMBICIOZNI PLANOVI

Program rada JKP “Vodovod Šabac“ za 2013. godinu, predstavljen javnosti, prošlog utorka u prostorijama šabačke Gradske uprave. Akcenat na završetku radova na proširenju vodovodne mreže u prigradskim mesnim zajednicama
Po obimu i broju investicija JKP “Vodovod Šabac“, u proteklom periodu bilo je jedno od najaktivnijih javnih preduzeća. Sudeći prema planovima za 2013. godinu, taj trend će biti nastavljen i u buduće.
- Do 2000. godine Grad je raspolagao sa 140 kilometara vodovodne mreže, a od 2001. do danas imamo preko 300 kilometara. Odnosno, duplo više domaćinstava u Šapcu je dobilo mogućnost da koristi zdravu i kvalitetnu pijaću vodu. Slična je situacija i po pitanju kanalizacije. Ovde je mreža sa 90 kilometara, za nešto više od deset godina proširena na 200 kilometara. Taj napredak je rezultat dobro promišljene politike vođene u proteklom periodu, dok je naš najvažniji zadatak u budućnosti da do kraja tekuće godine ne postoji ni jedna prigradska mesna zajednica sa neizgrađenom vodovodnom i kanalizacionom mrežom ““ istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
Direktor JKP “Vodovod Šabac“ Jovica Damnjanović, tokom 2013. godine najavio širenja vodovodne mreže preko programa nemačke razvojne banke.
- Od sredstava KfNj banke planirana je izgradnja još 44 kilometra vodovodne mreže u seoskim i prigradskim mesnim zajednicma i rekonstrukcija 18 kilomatara mreže u gradu. Osnovni cilj ovog programa je očuvanje postojećih resursa i smanjenje gubitaka. Međutim, u interesu nam je da u što kraćem roku animiramo što veći broj naših sugrađana da se priključe na naš sistem. Time će biti obezbeđena sredstva za vraćanje kredita od 3 miliona evra, koliko smo se do 2024. godine zadužili kod nemačke razvojne banke ““ istakao je Damnjanović i napomenuo da je cena peiključenja na vodovodnu mrežu za domaćinstva 450 evra, a na kanalizacionu 600 evra, sa mogućnošću otplate na devet, odnosno šest rata.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa