7. februar 2013.7. feb 2013.
SA ILI BEZ PODRŠKE DRŽAVE GRAD ODLUČIO

BAZEN ĆE BITI IZGRAĐEN

Izgradnja zatvorenog bazena u Šapcu ne zavisi od nastavka realizacije Projekta podrške građevinskoj operativi, pošto je gradskim budžetom opredeljeno 150 miliona dinara za završetak radova
Promenjene ingerencije ministarstava i neodlučnost države u sprovođenju Projekta podrške građevinskoj operativi uslovili su da više od 150 miliona dinara iz budžeta grada Šapca bude predviđeno za završetak radova na rekonstrukciji zatvorenog bazena. Sufinansiranje projekta od Ministarstva prostornog planiranja preuzelo je Ministarstvo građevine, koje još uvek nema jasan odgovor na to da li će nastaviti sa sprovođenjem programa.
- Veoma nam je važan odgovor Ministarstva građevine i urbanizma o nastavku finansijske podrške, pošto ugovorena rekonstrukcija zatvorenog bazena podrazumeva učešće lokalne samouprave i nadležnih republičkih institucija na ovom projektu. Ideja nekadašnjeg Ministarstva prostornog planiranja, čije su ingerencije potom prenete na Ministarstvo građevine i urbanizma, bila je da se ovakvim programima realizuje Projekat podrške građevinskoj operativi i industriji građevinskog materijala, kaže gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
Ministarstvo sporta bilo je jedan od članova radne grupe u izradi Projekta podrške građevinskoj operativi, te je na osnovu višegodišnje dobre saradnje preporučilo finansiranje rekonstrukcije šabačkog bazena.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa