21. februar 2013.21. feb 2013.
INFORMATIČKA OBUKA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

LAKŠE DO ZAPOSLENjA

Osnovna informatička obuka namenjena osobama sa invaliditetom koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje otpočela je prošlog ponedeljka u prostorijama ILj konsalting centra u Šapcu
Šansu da stekne ili unapredi postojeća znanja iz informatike preko NSZ filijala Šabac dobilo je pet nezaposlenih osoba sa invaliditetom. Devedeseto časovnu obuku izvodi Akademija Agencija iz Čačka u prostorijama ILj konsalting centra u Šapcu. U toku trajanja programa, za polaznike je obezbeđena i materijalna pomoć u visini od 5.450 dinara na mesečnom nivou, kao i putni trošak u visini neoporezivog dela.
- Šabačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje ovu godinu počinje obukama namenjenim osobama sa invaliditetom. Prva je počela ovog ponedeljka i na njoj će pet polaznika imati priliku da stekne osnovna informatička znanja. Program sadrži ukupno 90 časova. Planirano je da se svakodnevno održi po četiri časa, odnosno 20 časova nedeljno. Za sve to vreme, osobe koje dolaze na predavanja imaju i novčanu pomoć - istakla je ispred NSZ filijala Šabac Jovanka Momčilović i napomenula da je druga obuka, na kojoj će se još pet osoba sa invaliditetom uputiti u osnove knjigovodstva otpočela dan kasnije, u utorak.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa