21. februar 2013.21. feb 2013.
KULTURNI CENTAR ŠABAC

BORBA ZA SVEST

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama prošlog četvrtka, 14. februara, sa početkom u 19 časova, AP „Branislav Nušić“ iz Šida izvelo je predstavu „Želim da se oslobodim“
Crno... kao noć, njihov život, sudbina. Iz samrtne tišine njih dvanaest progovorilo je o porodičnom nasilju, mobingu, trafikingu, ratnom nasilju. Vraćene među žive na prostor omeđen trakom „STOP POLICIJA“, tražeći slobodu života i govora, različitih profesija, od advokata do radnica u fabrici, karaktera i osobina, ali sa istim problemima i istom željom ““ ogoliti sveprisutni problem nasilja i prizvati svesti široke mase.
-Pozorište danas, kada nas je zahvatila najveća pošast, mora da se uključi u sve moguće akcije tog tipa. Mi svoju borbu protiv nasilja, diskriminacije, i protiv svakog zla, vršimo sa scene. To je borba za svest. O tim problemima se mnogo govori i u medijima, ali mislim da treba svakako pojedine probleme društva i podcrtati. Na žalost, nije još vreme da se na repertoaru pozorišta pojavi blaga, lepršava komedija uveseljavanja širokih narodnih masa, jer niko se ne smeje kad mu gori kuća. Ne znam da li je ova naša priča navela nekoga u publici da razmišlja ili promeni svoje stavove, ali svakako niko nije mogao ostati ravnodušan. Saradnja sa Udruženjem žena „Šiđanke“ iz Šida bila je neophodna, jer među njima ima mnogo psihologa i pravnika tako da smo tokom rada na predstavi imali pomoć, a njihovi saveti su nam dosta pomogli da ova predstava bude u potpunosti tačna ““ rekao je reditelj Cvetin Aničić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa