21. februar 2013.21. feb 2013.
PROBLEMI MALIH I SREDNjIH PREDUZEĆA

NEIZVESNOST MUČI PRIVREDNIKE

Aktivnosti Vlade Republike Srbije namenjene razvoju malih i srednjih preduzeća nisu u potpunosti zaživele, smatraju šabački privrednici.
Nedostupnost povoljnih kredita, problemi sa naplatom potraživanja i nedovoljna saradnja sa velikim privrednim subjektima najveći su problemi malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Ni dvodecenijsko uspešno poslovanje nekim firmama ne predstavlja dovoljnu garanciju za sigurnost u poslu.
- Kompanija „Nenateks“ već 23 godine posluje bez ikakvih kredita, sve poslovne aktivnosti finansiramo iz sopstvenih sredstava, što je izuzetna retkost u Srbiji. Kroz saradnju sa drugim privrednim subjektima primećujemo da su krediti koji se nude veoma nepovoljni za finansiranje male privrede. Nadam se da će se takva situacija promeniti, jer mala privreda učestvuje sa 90 odsto u svim privrednim aktivnostima u Srbiji, kaže Nataša Tomić iz kompanije „Nenateks“.
U uslovima ekonomske krize svaka pomoć je dobrodošla, pa tako i angažovanje lokalne samouprave na rešavanju problema privrednika, dodaje naša sagovornica.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa