14. januar 2010.14. jan 2010.
ŠABAČKO POZORIŠTE

ŠABAČKI MJUZIKL

Proteklu godinu rad Šabačkog pozorišta obeležila izuzetno velika produkcija, ali ni ambicije za 2010. nisu skromnije
I pored rekonstrukcije zgrade koja je zbog nedostatka sredstava bila krajnje neizvesna, protekle godine u Šabačkom pozorištu prikazano devet premijera i uspešno realizovan festival “Joakim Vujić“.
- U jednoj ekonomski jako teškoj godini u prostorijama našeg pozorišta održan je festival “Joakim Vujić“, koji je i pored finansijskih problema, izuzetno dobro organizovan. Na velikoj sceni pripremili smo četiri premijere: najpre bih spomenuo komad “Protuve piju čaj“, zatim predstavu “Omer i Merima“ koja je rađena u koprodukciji sa bijeljinskim novouspostavljenim teatrom, potom je Željko Hubač režirao svoj komad “Bliže nebu“ i na kraju Lilijana Ivanović “Učene žene“. Na maloj sceni, Siniša Maksimović je režirao delo Josipa Pejakovića “Ja sam taki čovek“, i Lilijana Ivanović, komad Mira Gavrana “Ljubavi Džordža Vašingtona“. Na dečjoj sceni prikazana je “Mišica Mica“ koju je radila Vera Leone i “Car Vlaja i aždaja“, koju sam ja režirao“, dok smo za novu godinu našim najmlađim sugrađanima pripremili predstavu “Sneško Belić i paketići“- naveo je direktor Šabačkog pozorišta Zoran Karajić.
Prošlu godinu ansambl Šabačkog pozorišta učestvovao je i na velikom broju festivala, odakle je doneo i mnoge nagrade, ali po rečima Zorana Karajića, najveći uspeh predstavlja učešće jednog teatra iz unnutrašnjosti Srbije na tradicionalnoj smotri pozorišne umetnosti u Crnoj Gori “Budva grad teatar“.
Planovi za 2010. godinu su ambiciozni. Krajem januara, očekuje se početak saradnje sa poznatim rediteljem Nikitom Milivojevićem, nakon njega novi talas savremene evropske dramaturgije u naš grad pokušaće da prenese jedan poznati mađarski glumac i reditelj, a u maju se očekuje saradnja sa Aleksandrom Lukačem. U toku su i pregovori sa Irfanom Mensurom i Jugom Radivojevićem, ali njihova dalja sudbina isključivo zavisi od raspoloživih finansija.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa