21. februar 2013.21. feb 2013.
DIREKCIJA ZA POLjOPRIVREDU

AGRARNA POLITIKA

Za programe Direkcije za poljoprivredu iz budžeta grada za 2013. godinu izdvojeno 55 miliona dinara. Prioritetni projekti koji su u prethodnom periodu davali dobre rezultate. Samo dosledna agrarna politika može poboljšati život na selu
Ukupna budžetska izdvajanja za poljoprivredu u ovoj godini u Šapcu iznosiće 72 miliona dinara. Od te cifre 55 miliona je planirano za finansiranje programa koje se u šabačkom kraju realizuju preko gradske Direkcije za poljoprivredu. Ovo je na konferenciji za medije, posvećenoj planu rada Direkcije u 2013., izjavio zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić, i napomenuo da će iz gradske kase i ovaj put biti finansirani programi koji su se u godinama za nama pokazali uspešnim.
Direktor direkcije za poljoprivredu Predrag Srdanović, istakao je ovom prilikom da godinama u nazad Grad sprovodi kontinuiranu agrarnu politku koja je rezultirala oživljavanjem nekih skoro zamrlih sela. Tokom 2013. očekuje se nastavak realizacije projekata koji su doprineli opštem boljitku žitelja gazdinstava, a samim tim i većoj proizvodnji.
Dubinski bunari
U prethodne tri godine za subvencionisanje kopanja dubinskih bunara izdvojeno je 201.000 evra. Time je iskopano 14,5 kilometara, odnosno 146 dubinskih bunara, koji su označili preporod voćarske i povrtarske proizvodnje u Pocerini. Ovogodišnjim budžetom, u ove svrhe opredeljeno je 8 miliona dinara. Prvi zahtevi za subvenciju su već predati.
- Iznos subvencija je na prošlogodišnjem nivou, a to znači po 20 evra po dužnom metru. Savki bunar dublji od 30 metara se subvencioniše. Maksimalna visina pomoći 2.000 evra ““ istakao je Predrag Srdanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa