28. februar 2013.28. feb 2013.
FUDBAL: TRENER MAČVE SLOBODAN MILINKOVIĆ

NA TERENU SMO NAJJAČI

U finišu jesenjeg dela prvenstva na „vruću“ klupu Mačve vratio se Slobodan Milinković. Ekipa je imala dosta problema u napadu i slaba efikasnost ih je koštala boljeg plasmana. Sada obavlja pripreme sa delimično izmenjenim timom i veruje da će njegovi momci proći prvi kroz cilj na kraju prvenstva i ostvariti višegodišnje ambicije uprava ali i svih navijača. O motivima zbog kojih je prihvatio da vodi šabačku Mačvu Milinković nam je rekao.
- Ja sam ponikao u Mačvi i ona je uvek bila moj klub. Kada sam dobio poziv da preuzmem mesto šefa stručnog štaba u njoj, nisam se previše dvoumio. Posle razgovora sa predsednikom Tomićem presudio je sportski motiv i izazov da vratim moj klub u viši rang takmičenja.
Mačva pokušava to već pet sezona. Zbog čega verujete da će sada biti drugačije?
- Svestan sam činjenice da rezultati odlučuju sudbinu trenera, preuzeo sam rizik, jer verujem u momke i svoj rad. Ništa ne može da se ostvari preko noći ali mislim da možemo da trijumfujemo na kraju šampionata. Cenim i poštujem naše rivale iz Petrovca i Požarevca ali smatram da još ništa nije izgubljeno i da na proleće možemo da nadoknadimo tri boda zaostatka. Najvažnije mi je da se na terenu donese odluka o šampionu, a ne kao u prošlosti da se to uradi na neki drugačiji, nečastan način.
Plaše vas igre van terena.
- Ništa nećemo prepustiti slučaju i moramo biti sposobni da izdržimo razne vrste pritisaka. Pokušaću da i na tom polju pripremim ekipu. Svestan sam da trebamo da igramo bolje nego jesenas i zato ću tražiti da svi oni ozbiljno i odgovorno pristupaju svim zadacima i obavezama, kako na utakmicama tako i na treninzima. Ako budu verovali u sebe sve će biti mnogo lakše.
Otišlo je sedam, a došla su tri ili četiri fudbalera. Da li ste zadovoljni igračkim sastavom?
- Od standardnih prvotimaca otišao je samo Zarić a mi smo doveli četiri mlađa igrača koji mogu da se nadograde i da budu od velike koristi ekipi. Situacija sa Aleksom Andrejićem još je neizvesna, nije dobio sertifikat, žalio se na odluku komisije tako da još ne znam da li će nas on pojačati. Negovaćemo napadački stil, bićemo efikasniji, igraćemo brže i snažnije i pokušaćemo da svojim ritmom meljemo rivale.
Pripreme obavljate u Šapcu. Koliko ćete spremni dočekati start prvenstva?
- Odigraćemo osam do devet prijateljskih utakmica koje će mi poslužiti da otklonim neke nedoumice koje još imam. Pobedili smo ekipu Mladosti iz Obarske dok smo sa Loznicom, po teškom terenu, odigrali nerešeno 0:0. Očekuju nas još mečevi sa Radničkim iz Obrenovca, Čukaričkim i Cementom iz Beočina a kako je start prvenstva predviđen za polovinu marta smatram da ćemo ga sigurno spremno dočekati. Znam da je prolećni deo prvenstva teži za igranje i da je Mačva institucija za mnoge ekipe sa kojim igramo ali veru i nadu u trijumf niko nam ne može unapred oduzeti-sa optimizmom je Milinković završio razgovor.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa