28. februar 2013.28. feb 2013.
ŠKOLA PRIMENjENIH UMETNOSTI U BEOGRADSKOM SKC

SLIKA BRILIJANTNOG PEDAGOŠKOG RADA

U godini obeležavanja dve decenije postojanja izložbom Sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku šabački učenici prošlog četvrtka, 21. februara, predstavili su se sa trideset pet radova kojim su dokumentovali ljubav prema umetničkom stvaralaštvu, ali i školi u kojoj stiču neprocenjivo znanje
Tokom tri godine postojanja Sekcija za fotografiju i digitalnu grafiku Škole primenjenih umetnosti višestruko je nagrađivana na republičkim i međunarodnim konkursima. Baveći se tehnikom fotografisanja, kreativnom fotografijom i digitalnom postprodukcijom članovi sekcije svakim danom potvrđuju kvalitet svoga rada. Tako su i na otvaranju svoje kolektivne izložbe u beogradskom Studentskom kulturnom centru Milica Rafailović, Aleksandra Dunović, Jovana Petrović, Anđelka Radovanović, Uroš Kojić, Marina Trifunović, Dragana Milovanović, Milica Matić, Katarina Stanković, Nevena Mitrović, Petar Kovačević, Dragana Budimirović, Marta Jagodić, Selena Mićić i Sunčica Jovkić privukli izuzetnu pažnju.
-Izložba sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku šabačke Škole primenjenih umetnosti je svojevrstan primer briljantnog pedagoškog rada sa mladim ljudima, što ilustruju i izložene fotografije interesantno odabranih motiva, neočekivano zrelih kompozicija, visokog tehničkog kvaliteta i likovnog znanja. Ova izložba umetničke fotografije učenika od 15 do 18 godina starosti, po kvalitetu ne zaostaje za pojedinim primerima izložbi već afirmisanih umetnika, što nam još jednom potvrđuje ozbiljnost pedagoške koncepcije same škole i predanost mentorskom radu nastavnika i selektora izložbe Mihaila Simovića ““ rekao je Miki Pješčić, urednik programa Srećne galerije SKC koja izlagačkim ciklusom „Afirmacija mladih“ pruža mogućnost mladim likovnim umetnicima da pokažu svoj talenat i kreativnost.
Direktorka Škole primenjenih umetnosti, Nevenka Đokić, naglasila je da je ova izložba za njih značajna ne samo zbog simbolike već zato što i sa njom započinju izlagačku aktivnost u godini jubileja uspešnog rada.
-Raniji naziv Škole primenjenih umetnosti bio je Škola za umetničke zanate i na izložbi su, na izuzetan način, predstavljeni i umetnički zanati koji se u školi neguju. Ovo je vrlo interesantna izložba kojom se beogradskoj publici predstavila ne samo naša škola već i grad Šabac. S obzirom da je fotografija i dokument naša ideja je bila da ovo zapravo bude priča o našoj školi, istrajnosti, ljubavi prema umetnosti i samom činu stvaranja ““ istakla je direktorka.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa