28. februar 2013.28. feb 2013.

SNOVI SANjARA KAO BLESAK ISTINE

Prepoznavanje magičnih poruka Šapčanina i Beograđanina Vitomira Bujišića, književnika i novinara, izrečene u njegovoj najnovijoj knjizi „FUTURISTIČKA FANTAZIJA“ koja je izdata u 2013. godini, kao 23 po redu u njegovom književno-publicističkom opusu
Sa svojih 96 godina, ovaj čarobni autor napisao je podsticajnu knjigu za sasvim realno razmišljanje. U pravoj knjizi naučne fantastike i nema začuđenosti nestvarnim. Sve je zbiljski zamišljeno i vrlo pristupačno imaginaciji zainteresovanog čitaoca. Tu se sanja sasvim realan život, koji će se dogoditi u nekom određenom zagonetnom trenutku, pre ili kasnije.
Pisac je dao prikaz jednog zamišljenog događaja na vrlo prijemčiv način, sučeljavajući realno i irealno. Siže priče je spoljni dekor zbivanja, suština se skriva u težnji čoveka za ostvarenjem čak i trenutno nedostupnih želja. Ta, zar nije Žil Vern maštao, da bi danas mnogo toga bilo pretočeno u stvarnost!... I ne samo on. Tu je čitava plejada svetskih snivalaca, koji su snagom svoje genijalnosti iskivali put u novo doba. Bujišićeva knjiga ukazuje na prisutan vapaj čovečanstva za životom, koji se osipa, kruni, nestaje, umesto da dobija dimenzije dugovečnosti. Tu je u centru pažnje i ljudski uništiteljski poriv, koji odnemaže i onde gde bi se moglo pomoći. Danas na mnogim delovima Planete takozvani „Milosrdni anđeli“ haraju snagom zla.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa