Info

28. februar 2013.28. feb 2013.
ĐURAĐ STEVANOVIĆ

FIGURATIVAC URBANE KULTURE

Prvi put u ovoj godini, a šesnaesti od početka projekta „Predstavljanje mladih umetnika“ istoričara umetnosti Filipa Kovačevića, Šapčani su prošlog utorka, 19. februara, imali priliku da se upoznaju sa radom i poetikom još jednog autora. Ovoga puta u pitanju je bilo stvaralaštvo Đurađa Stevanovića, apsolventa zidnog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.
Sa pomalo simbolike prezentacija je održana u prostorijama Kancelarije za mlade u Kulturnom centru na čijem se zidu nalazi veliki mural koji je svojevremeno uradio baš ovaj autor. Bivši đak Škole za umetničke zanate, danas Škole primenjenih umetnosti, široj javnosti poznat je upravo po radovima u javnom prostoru gde se i afirmisao u domenu street arta (ulične umetnosti), odnosno izrade grafita.
-Na šabačkoj sceni, Đurađ Stevanović je svakako redak, ako ne i jedinstven umetnik, kako po sredstvima i tehnikama rada, tako i po jeziku svoje umetnosti. Teme i motivi urbane kulture i subkulture su ono što čini poetiku ovog autora, a u poslednje vreme sve više se u svom radu bavi i ekološkim temama poput recikliranja elektronskog otpada ““ rekao je Filip Kovačević.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa