28. februar 2013.28. feb 2013.
U KAMENICI U SUBOTU ODRŽANA LOVAČKA MANIFESTACIJA

DEVETA KAMENIČKA LIJA

Kamenica je poslednje subote u februaru ugostila više od 230 lovaca iz 21. lovačkog udruženja širom Srbije. Povod okupljanja bila je hajka na kameničku liju, održana po deveti put pod pokroviteljstvom koceljevačke opštine i brojnih sponzora. Organizator ove tradicionalne manifestacije je Lovačko udruženje “Tamnava-sekcija“ Kamenica koji su i ove godine bili na visini zadatka.
Prema rečima organizatora lovilo se na potezu od Konjskog groba do Šeševice, a osim domaćih zaljubljenika u lov, u hajci su učestvovali i lovci iz Krupnja, Bogatića, Šapca, Valjeva, Lazarevca, Kosjerića, Gornjeg Milanovca, Čačka, Blaca...Pored odlične organizacije i vremena lovci su imali i dobar pogled te su odstreljene tri lisice. To je pošlo za rukom Đorđu Zariću iz Koceljeve, Branku Uroševiću iz Goločela i Goranu Uroševiću iz Kamenice.
Nakon hajke, druženje je nastavljeno u lovačkom domu u Kamenici uz lovačku zakusku, a najviše sreće na tradicionalnoj lutriji imao je Dragiša Starčević iz Kamenice koji je osvojio glavnu nagrad

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa