14. januar 2010.14. jan 2010.
SUTRA SE ZAVRŠAVA PRIJAVLjIVANjE RADNIKA „ZORKE“ O PREDLOGU ZA ISPLATU ZAOSTALIH PLATA

TREĆINA RADNIKA PRIHVATILA PONUDU

Svi zaposleni u nekoj od članica “Zorka ““ Holdinga“, ali i bivši radnici kojima firma duguje zaostale zarade, već danima su u dilemi šta činiti, a ne pogrešiti.
Naime, uoči Nove godine, njima je ponuđeno da država otkupi njihova potraživanja po realno naplativoj vrednosti, odnosno 30 odsto od ukupnog duga ili 14 odsto duga sa kamatama.
Do kraja ankete ostala su još dva dana, a interesovanje radnika je solidno, s obzirom da se, do zaključenja ovonedeljnog broja prijavilo 33,2 odsto radnika. Na listi radnika kojima se duguje, nalazi se njih 3. 240, a za ponuđen način naplate potraživanja prijavilo se 1.073 radnika.
Najviše zainteresovanih je u “Obojenoj metalurgiji“, njih 490, a ukupan broj radnika kojima se duguje, a pripadaju “Obojenoj metalurgiji“ je 1.200, a potom slede “Mineralna đubriva“ sa 875 radnika, od kojih se 290 prijavilo.

NEKI SU SKEPTIČNI, A NEKI SE NADAJU PRODAJI
Slabo interesovanje radnika je u firmama “Zorka Sigurnost“, “Energetika“ i “Transport“, jer se radnici nadaju privatizaciji. U “Namenskoj proizvodnji“ prijavilo se 65 radnika, dok se u “Sonoj kiselini“ za isplatu 30 odsto duga izjasnilo 90 radnika.
Novac za isplatu radnika obezbediće se iz hipotekarnog kredita, za koji je založena imovina “Holdinga“, u maksimalnom iznosu od 3.000.000 evra. Više puta prevareni, radnici su skeptični, jer se novac, iako se obezbeđuje iz kredita ne isplaćuje odjednom, već u tri rate raspoređene na celu godinu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa