28. februar 2013.28. feb 2013.
NOVA POLITIČKA ORGANIZACIJA UMESTO DS

IZ ŠAPCA „ZAJEDNO ZA SRBIJU“

Prošlog utorka u Šapcu raspušten Gradski odbor DS. Najveći broj članova napustili stranku i osnovali inicijativni odbor za formiranje nove političke organizacije pod nazivom „Zajedno za Srbiju“. Novonastala situacija ne bi trebalo da utiče na stabilnost vlasti na lokalu. Glavne odrednice politike pokreta: decentralizacija Srbije i evropske integracije
Nakon što smo zakazali sednicu Gradskog odbora sa samo jednom tačkom dnevnog reda: da se članovi izjasne da li ostaju u Demokratskoj stranci ili je napuštaju, Izvršni odbor DS u Beogradu odlučuje da raspusti GO u Šapcu i za poverenika postavi Borka Stepanovića. Od 95 članova, koliko je brojao GO DS u Šapcu, na ovom skupu je prisustvovalo 85. Njih 81 se odlučilo da istupi iz stranke, dok je troje ostalo u DS, a jedan član je bio uzdržan. Nakon toga je prihvaćeno, da svi bivši članovi GO DS postanu članovi inicijativnog odbora za formiranje nove političke organizacije koja će se zvati „Zajedno za Srbiju“- istakao je predsednik inicijativnog odbora „Zajedno za Srbiju“ Miodrag Filipović, i naveo da su buduće aktivnosti usmerene na skupljanje potpisa za registraciju nove stranke.
Odluka da većina članova GO DS napusti Demokrtasku stranku i osnuje inicijativni odbor, nekoliko sati nakon što je Dušan Petrović u republičkom parlamentu osnovao istoimeni poslanički klub, neće uticati na stabilnost lokalne vlasti u Šapcu, ocenio je gradonačelnik Miloš Milošević, dok Petrović tvrdi da je ovakvo ponašanje ljudi sa kojima godinama u nazad deli iste vrednosti, ideje i verovanja sasvim očekivano.
- U lokalnom parlamentu DS je imao 25 odbornika. Od toga sada njih 19 više nije član Demokratske stranke, međutim to neće uticati na stabilnost vlasti u Šapcu. Prošlogodišnji izborni rezultat smo postigli zajedno, pa je sasvim logično da sada delujemo kao koalicija koja složno ide ka istom cilju: realizaciji predizbornih obećanja. Iskreno sam uveren da ćemo imati uspešnu saradnju, te da će lokalna uprava kvalitetno funkcionisati do kraja mandata - kaže Milošević.
-Drago mi je što osnivanje poslaničkog kluba „Zajedno za Srbiju“ upravo u Šapcu dobija svoj prvi pravi odjek. Prirodno je da, sada, već bivši GO DS postane novi inicijativni odbor ove organizacije, pokreta koji će se prvenstveno zalagati za decentralizaciju Srbije i njene evropske integracije - istakao je šef poslaničke grupe „Zajedno za Srbiju“ Petrović, i složio se sa Miloševićevom konstatacijom da ovaj postupak nekadašnjih članova DS u Šapcu neće imati negativne posledice po stabilnost gradske vlasti.
-Očekujem stabilnu koaliciju u Šapcu do kraja mandata. Nastavićemo da vodimo politički program kojim smo osvojili Šapčane, što podrazumeva saradnju i sa ljudima koji nisu deo naše političke organizacije, rekao je Petrović.
Skupu u Šapcu prisustavovali su i poslanici Miodrag Đidić iz Kruševca i Boško Ristić iz Niša. Oni su ovom prilikom u programskom smislu, akcenat nove opcije stavili na decentralizaciju i izrazili uverenje da će građani Srbije znati da vrednuju ideje i zalaganja novonastalog političkog pokreta.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa