Info

7. mart 2013.7. mar 2013.
FUDBAL: DESNI BEK MAČVE FILIP PEJOVIĆ

PRIČAĆEMO NA TERENU

Fudbaleri Mačve polako privode pripreme za start šampionata kraju. Do sada su odigrali 8 utakmica i zabeležili 2 pobede, 3 remija i 3 poraza, ali razloga za brigu nema jer one služe da klub spremno uđe u prvenstvo i na njima šansu dobija veći broj fudbalera. Ni poraz od Čukaričkog od 3:0 nije drugačije shvaćen a to nam je potvrdio i desni bek Filip Pejović jedan od iskusnijih fudbalera u šabačkom sastavu.
- Na pripremnim utakmicama smo pokazali solidnu igru i najavili solidnu igru kako ćemo igrati u nastavku prvenstva. Sigurno da nas očekuje teško proleće a mi želimo da u njega uđemo što spremniji i verujem da smo na dobrom putu.
Ne brine Vas poraz od ekipe Čukaričkog na zadnjoj proveri?
- U prvih pola sata smo igrali dosta dobro. Imali smo i dve prilike za postizanje gola. Lekić je pogodio prečku a Samurović svoju nije iskoristio. Usledila je kazna i primili smo golove a loš teren nije dozvolio da odigramo bolje u finišu tog meča.
Za desetak dana počinju prvenstvena iskušenja. Da li ste optimista i šta je po Vama prednost Mačve u odnosu na rivale?
- Ne bih ništa da obećavam i pompezno najavljujem naš siguran trijumf u šampionatu. Ali sam, kao i većina mojih saigrača optimista, i verujem da ćemo uraditi sve što je do nas da konačno uđemo u viši rang. Mačva je kao klub zaslužila da se plasira u Prvu ligu, jer smo primer stabilnog i uzornog kolektiva u svakom smislu. Naša prednost bi mogla da bude činjenica što dugo igramo zajedno i što imamo mnogo iskusnih ali i kvalitetnih igrača. To u izjednačenom prvenstvu može da prevagu donese na našu stranu.
I Vaši najveći rivali se pojačavaju. Da li će ti mečevi odlučiti „pobednika“?
- U desetom kolu u Šabac stiže ekipa Mladog Radnika dok u sledećem kolu gostujemo u Petrovcu na Mlavi. Do tih mečeva odigraćemo svi po devet utakmica i do tada će situacija biti mnogo jasnija. Svaki meč je bitan i prvenstvo može da se reši na svim, ne samo na te dve utakmice koje su izuzetno važne, ali ne moraju da budu presudne. Derbi je derbi ali donosi samo tri boda kao i svaka druga utakmica.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa