7. mart 2013.7. mar 2013.
SNEŽANIN I SANDRIN SVET UMETNOSTI

U MOTIVIMA DEKUPAŽA

Snežana Milošević iz Koceljeve pre samo godinu dana nije ni slutila da će za veoma kratko vreme uspeti da napravi svoje carstvo predmeta dekorisanih dekupaž tehnikom.
Ideja se rodila na jednoj izložbi u Subotici i, kako kaže, sve što je videla tamo veoma joj se dopalo.
- Sve je počelo iz radoznalosti. Htela sam da probam i ja da uradim nešto slično. To se najpre dopalo meni, a zatim i drugima. Dobijala sam sve veću podršku svoje porodice i prijatelja - priča Snežana koja je nešto kasnije i sama bila podrška mlađoj sugrađanki Sandri Sofranić da uplovi u čaroban svet dekupaž motiva i bavi se hobijem koji je ispunjava.
- Počela sam tako što sam videla predmete koje je radila Sneža i to mi se jako dopalo. Na početku sam joj bila mušterija, kupovala sam gotovo sve. O dekupažu sam razmišljala još pre dve godine i bila sam oduševljena kada sam videla da Sneža to radi - priča Sandra koja ističe da najviše voli da stare kutije oblači u novo odelo ali i da modernim predmetima da retro pečat.
Iako im novac nije bio prevashodni cilj kažu da je bitno da uloženo naplate jer ovo nije ni malo jeftin hobi, ukoliko se radi profesionalno. Sve više je onih koji ne ostaju ravnodušni na njihova umetnička dela, te posla ima, a rado izlaze u susret zahtevima kupaca pa izrađuju i dekorišu predmete po želji.
- Nije nam stalo da zaradimo pare. Ako novca bude to je odlično a ako ne opet je dobro. Bitno je samo da ne idemo u minus. Jednostavno u tome smo se pronašle. Ovaj svet nas ispunjava i pruža nam zadovoljstvo - kažu umetnice koje svoje ideje prenose na saksije, slike, flaše, vaze, podmetače za čaše, kutlače i varjače, daske, kutije...

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa