7. mart 2013.7. mar 2013.
KRUPANj

MERENjE OTPADA I OTPADNIH VODA

U opštini Krupanj od 8-9.marta započeće se sa merenjem i određivanjem sastava komunalnog otpada i komunalnih otpadnih voda, a u okviru projekta IMPACT Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju-GIZ
U saradnji sa komunalnim preduzećem JKP „1.Maj“ Krupanj, i uz podršku Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad u opštini Krupanj meriće se količina komunalnog otpada u trajanju od sedam dana za svako godišnje doba i prema standardnim rutama za prikupljanje otpada. Prvo merenje obaviće se početom marta. Kamion za sakupljanje otpada meri se na kolskoj vagi prazan, a zatim se meri napunjen do svog punog kapaciteta. Otpad će zatim biti izručen na određenoj lokaciji. Dnevna količina otpada po stanovniku izračunava se tako što se ukupna prikupljena količina otpada podeli sa brojem stanovnika opštine.
U drugoj fazi utvrđivaće se morfološki sastav otpada iz dve gradske zone: zone iz blokova stambenih zgrada i zone gde su kuće sa dvorištima i baštom, kao i iz seoskih zona stanovanja na uzorcima od oko 500 kg komunalnog otpada. Zatim će se otpad odvajati prema katalogu sortiranja, kako bi se utvrdila količina i zastupljenost svake pojedinačne frakcije, odnosno kako bi se utvrdilo koliki je procenat organskog otpada, papira, metala, plastičnih materijala i dr.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa