7. mart 2013.7. mar 2013.
IZMEĐU REDOVA

PRESEŠĆE TI MLEKO...

Čudan je ovaj srpski mlečni put. Nikako da nađe svoj pravac. Krivuda.
I opet o mleku. Kažu da je mleko zatrovano. Ustvari nije. Pa izgleda da jeste. A možda i nije...
I dok se tako natezalo, Vlada je prelomila, dozvoljena je distribucija mleka sa 0,5 aflatoksina, umesto onih famoznih 0,05. Tako more. Sad je jasno. Ko hoće da se truje, pa nek se truje, ko neće, i ne mora. Vlast je rekla svoje.
Nešto slično je i na početku čitave ove frututme izjavila i naša ministarka zdravlja. Reče: “Na građanima je da odluče hoće li mleko koristiti“. Pa za takav stav nam i ne treba ministarka.
I kad smo kod mleka, ima i ona narodna “Presešće ti mleko“. Ostaje da se vidi kako i kome.
Sad kad su dozvolili taj veći procenat nečega što nije dobro u mleku, ne bi bilo loše da dozvole i veći procenat alkohola u krvi za vozače. Skoro isto mu dođe.
Namerili ovi naši da u Skupštini raspravljaju o tome šta jede narod. Nemojte, molimo vas gospodo, drugovi, braćo i sestre... drž“™ te se vi vaše državne kuhinje, pa i te skupštinske u kojoj jedete skoro džabe, a narod pustite da jede šta je do sada jeo. Jer što vi dirnete, sve se ubajati.
Pod naslovom “Poslanička kartica sva vrata otvara“, jedne novine pisale o privilegijama naših političkih izabranika. Pa vele da im je plaćen benzin, stan, službeni telefon, vozač, imaju i besplatne avionske karte, putarine pa i platu veću od sto hiljada dinara. I sad neko očekuje da takvi ljudi razumeju ostali narod. Ajde more.
Kad su ovi naši aktuelni političari ovladali i onim zdanjem bivše nam Juge, pa zašli i u predsednički kabinet, verovatno su našli Titin adresar i u njemu brojeve braće nesvrstanih, pa eto, i oni krenuli u ovovremeno svrstavanje. Da ih vidi radovao bi se i pokojni maršal.
Neki dan uhapšen predsednik opštine. I još neki funkcioneri. Naravno Surčin. I naravno, sram bilo onoga ko je drugačije pomislio.
Hapšenja i u Novom Sadu zbog lažiranja saobraćajnih udesa, i naravno, naplaćivanja šteta. Pa zar su se saobraćajke dešavale samo u Novom Sadu.
U istom tom Novom Sadu, popularno je i ujedanje pasa. Odnosno, mnogo je onih koji su prijavili ujed pasa lutalica, u šta se sumnja, i od nadležnih naplatili lepu sumu. Ispade da više koštaju kerovi nego ljudi. Zato je i tamo popularna psovka “Dabogda te ker ujeo“. A što samo u Novom Sadu.
Američki predsednik, pošto su u krizi, sad uči svoj narod kako da štedi a one koji ostanu bez posla, a biće ih, kako da prežive. E mi mu u tome možemo pomoći, imamo sijaset što školovanih, što samoukih, stručnjaka za tu problematiku.
Italijansko sudstvo, pa i mediji, sad nabedili onog čestitog Berluskonija, kako je potkupljivao protivnike. Pa nije moguće, zar on tako nešto da bi uradio.
Generalni sekretar kineske partije je zabranio partijskim i državnim zvaničnicima da prekinu sa raskalašnim životom. Tako je promet skupocenih namirnica drastično opao, a tu spadaju supe od ajkulinih peraja, školjki, ptičjih gnezda, kao i raznorazna luksuzna pića. Lako je Kinezima kad imaju jednu partiju, a šta ćemo mi s ovolikim partijama i njihovim funkcionerima. Ko njima šta da zabrani kad skidaju i ptičja gnezda.
Sutra je 8. mart, Dan žena. Eto prilike da se muškarci, opet, provesele!

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa