14. januar 2010.14. jan 2010.
ZAVRŠEN RASPUST

PONOVO U ŠKOLSKE KLUPE

Prvog radnog dana ove sedmice, 11. januara, šabački učenici su vraćeni u školske klupe. Završen je raspust, čime je i okončan prekid nastave koji je bio sproveden u cilju sprečavanja širenja gripa A (H1 N1). Najave narednog talasa svinjskog gripa, podrazumevaju nove obustave nastavnog rada u školama.
Prvo polugodište se završava 22. januara, do kada će i ocene biti zaključene, a drugo počinje odmah nakon vikenda, u ponedeljak 25. januara. Učenici su još uvek uljuškani atmosferom raspusta, pa im školske obaveze baš i ne prijaju. Tim pre, jer retko ko, uprkos svakodnevnim apelima stručnih lica, ne doživljava ozbiljno aktuelni grip. Tome je doprinela i zabava preko raspusta, javna okupljanja, organizovani koncerti, sportska dešavanja i đački bioskop koga su učenici masovno posećivali. Sve ovo, prostom logikom, nije išlo uz prinudni raspust. Kako će se situacija dalje odvijati, preostaje nam da čekamo, a na koji način će se pauze u nastavi odraziti na uspeh učenika saznaćemo za nekoliko dana, tačnije, pokazatelj svega biće ocene na polugodištu.
Psiholozi tvrde da raspust pogoduje odmoru dece, ali da svako vraćanje u školske klupe, nakon odmora, predstavlja za učenike određenu vrstu stresa. Na koji način će gradivo biti usklađeno i da li je na prosvetnim radnicima odgovornost da to učine, česta su pitanja javnosti, a kako će učenici uhvatiti ritam ““ to je već đački problem. S. J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa