7. mart 2013.7. mar 2013.
OBELEŽEN 1. MART

SVETSKI DAN CIVILNE ZAŠTITE

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, prošlog petka obeležen Svestki dan civilne zaštite
Od 1990. godine odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite 1. mart je ustanovljen za Svetski dan civilne zaštite. Osnovni cilj je upoznavanje sa njenim značajem, ali i razvijanje svesti o neophodnosti pripremljenosti za preventivne i samozaštitne mere i postupke u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko ““ tehnoloških nesreća i opasnosti.
Ovaj datum obeležen je prošlog petka u Centru za stručno usavršavanje u Šapcu.
- Ovo je prilika da se podsetimo na naše obaveze i zadatke, da budemo maksimalno pripremljeni za eventualne posledice vremenskih neprilika na našem području. Najveća pretnja ovog kraja je visok vodostaj reke Save, povišen nivo podzemnih voda, ali i šumski požari ili nevolje koje bi mogle nastati usled gasifikacije. Sve su ovo izazovi koji zahtevaju da na vreme razmišljamo o eventualnom odgovoru na njih ““ istakao je ovom prilikom gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
Da je poslednjih godina Civilna zaštita u Šapcu dobila na značaju istakao je načelnik za vanredne situacije Aleksandar Stojković, i naveo da su osnovni zadaci ove organizacije da se u slučaju nepogode izbori za očuvanje stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara, te najavio posebnu majsku obuku za specijalizovanu jedinicu za zaštitu od požara.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa