7. mart 2013.7. mar 2013.
MUZIČKA ŠKOLA „MIHAILO VUKDRAGOVIĆ“

VEŽBANjEM DO USPEHA

Koncertom beogradske pijanistkinje Branke Žiravac Jeremić prošlog četvrtka, 28. februara, otvoreno 17. Međunarodno takmičenje mladih pijanista pod pokroviteljstvom Grada Šapca. Tokom pet dana, od 1. do 5. marta, nastupilo 127 učesnika iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bih, Bugarske i Mađarske. Laureati Momčilo Tomić iz Šapca i Ivan Bašić iz Beograda
Prvi martovski dani u Šapcu sedamnaestu godinu za redom vreme su kada se od jutra pa sve do kasnih večernjih sati iz zgrade Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ čuju zvuci klavira. U gradu bogate muzičke tradicije i prvog klavira još iz doba Jevrema Obrenovića mladi pijanisti, počevši od najmlađih pa sve do studenata fakulteta, iz zemlje i inostranstva pokazali su svu raskoš svog talenta. Podeljeni u sedam kategorija njihovo izvođenje ocenjivao je žiri sastavljen od izuzetnih stručnjaka iz Ženeve, Pariza, Sarajeva, Beograda, Novog Sada i Subotice. Profesori Igor Lasko, Nevena Popović, Rita Kinka, Irina Skerl, Aleksandar Serdar, Đorđe Milojković, Branka Žiravac Jeremić, Marija Sekelj, Maja Vuković i Ivana Brankovački imali su težak zadatak da od najboljih izaberu najbolje.
-Sve pohvale za takmičenje. Izvanredno je organizovano. Svi su vrlo ljubazni i predusetljivi. Takmičenje je na veoma visokom nivou. Žiri je vrlo strog i zahtevan. Visok je i nivo ocenjivanja. Svi znaju kako se stiže u Šabac tako da je nivo sređenosti i pripreme za ovo takmičenje veoma visok i jak. Ovo je jedno od naših težih takmičenja gde je i priprema zaista teška. Zaista nisam imala prilike da čujem loše izvođenje ““ rekla je prof. Maja Vuković iz Beograda, član žirija za mlađu kategoriju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa