14. mart 2013.14. mar 2013.
FUDBAL: OFK ŠABAC

USPEŠAN RAD SA MALIM FUDBALERIMA

Škola fudbala OFK Šabac nastavlja uspešan rad na terenima Sportskog centra SunRise. Trenutno u klubu trenira oko 180 dečaka podeljenih u šest uzrastnih kategorija
Zimska liga malih šampiona, koja u organizaciji našeg kluba traje od novembra, polako se privodi kraju. Za najstariju decu i pionire ovog vikenda nas očekuje Liga Mačvansko-Kolubarskog regiona. Takmičenje u Petlićkoj ligi Mačvanskog okruga planirano je za sledeću sedmicu, kaže trener najmlađih kategorija škole Jane Gavalovski.
Gavalovski ističe da je prezadovoljan organizacijom i uslugama, dobijenim u SC SunRise od vlasnika Nenada Crnogorca. Navodi da je u planu nastavak saradnje.
-Po okončanju zimskog perioda najmlađa deca, uzrasta od 2002. do 2006. godišta, će ostati da rade na terenima sa veštačkom travom, a stariji, do 1996. godišta, nastavljaju sa treninzima na terenima pored Save. U narednom perodu još više ćemo se posvetiti radu na oraganizaciji u klubu. Planiramo da u neko dogledno vreme privučemo što veći broj polaznika u školu. Poslednje sedmice u julu obavićemo letnje pripreme u hotelu “Termal“ u Vrdniku, kao i prošle godine, priča Gavalovski o planovima škole vezanim za skoru budućnost.
Ističe da je najvažnije kod dece razviti ljubav prema sportu, a da li će to biti fudbal ili neki drugi sport manje je bitno. Kaže da je neophodno da deca steknu određene navike.
-Uticaj roditelja je najbitniji. Mi možemo sa njima pričati i o školi, obajšnjavati im da treba da budu dobri đaci, ali za njih je ipak najvažnije ono što čuju kod kuće. Kada deca odrastaju u normalnom okruženju, a roditelji imaju ispravan stav i poglede na sport, i taj put će im biti mnogo lakši. Kod nas u školi nismo nikada imali primer da roditelji vrše pritisak na decu. Sa njima imamo izvanrednu saradnju i komunikacija je na izuzetno visokom nivou. Sve radimo u dogovoru.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa