14. mart 2013.14. mar 2013.
PRIČA IZ ŠKOLE

KAPETAN TANjA

Neobičan poklon posebne vrednosti, govori o trudu učiteljice koja svakodnevnu nastavu pretvara u avanturističku potragu za blagom
Povod našoj poseti ,,Jankovoj“ školi u Šapcu, u kojoj radi učiteljica Tatjana Popović, u samom startu, pokrenuo je znatiželju. Od svojih učenika, za Dan žena, učiteljica Tanja je dobila nesvakidašnji poklon. Knjiga, štampana samo za učiteljicu, u tiražu od jednog primerka, obradovala je, ne samo Tanju, već i njene kolege.
Dok smo čekali učiteljicu koja je završavala školske obaveze za taj dan, njena koleginica Željka Bojić, upućuje nas u tok stvari.
-Dobila je na poklon svoju knjigu, gde su sakupljene pesme i pozorišne predstave koje je radila sa decom. To je njen način rada, da sve što radi, radi kroz poeziju. Žena ima 28 talenata. Šalu na stranu, sve što dotakne uradi dobro. Priča stihovima, odlično peva i uvek je nepresušan izvor viceva- zaključuje Željka.
Tanja je već dvadeset godina u prosveti, a knjiga AVANTURE ANAJTATINE GUSARSKE DRUŽINE, predstavlja posebnu vrednost, značajniju od poklona.
- Koleginica Goca Milošević, a istovremeno i majka moje učenice, skoro tri godine je sakupljala moje stihove i pesme koje sam koristila pri radu u nastavi. Obuhvatila je i pozorišne predstave i od svega toga, uz pomoć ljudi iz štamparije ,,Đukić“, čije je dete, takođe, moj đak, uradili su knjigu. Ni u naznakama ništa nisam znala o ovome. Kada sam videla knjigu i ime na njoj, najpre sam pomislila kako su uspeli pronaći autora istog imena i prezimena kao moje. Nisam mogla ni pomisliti da sam to ja. Onda sam videla crtež na koricama. Goca je osmislila i korice knjige, koje predstavljaju moj crtež kojim sam deci poželela dobrodošlicu u prvi razred. Oni su sada četvrti, a u prvi razred su krenuli 2009. godine. Sve je bilo kao u snu i dugo posle toga nisam mogla da se saberem. Bila sam jako iznenađena, a i deca, mojom reakcijom- kaže Tanja.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa