14. mart 2013.14. mar 2013.
KOCELjEVA

RUČNI RAD PO 43. PUT

Povodom Dana žena, u petak je u Zavičajnom muzeju, u organizaciji Biblioteke “Janko Veselinović“, otvorena 43. po redu izložba “Vez, goblen, čipka“. Neprekidno od 1971. godine žene koceljevačke opštine 8.marta prezentuju javnosti svoje ručne radove , a od nedavno priređuje se i izložba starinskih pita i kolača.
Nagrade, koje je vlasnicama najuspešnijih radova dodelio direktor ove kulturne ustanove Nebojša Ostojić, obezbedila je opština Koceljeva.
Po oceni stručnog žirija najbolje radove u kategoriji veza izložile su Rada Stepanović, Marijeta Protić i Rosa Živanović kojoj je dodeljena prva nagrada.
Milica Jestrotić bila je trećeplasirana u kategoriji čipka. Drugo mesto pripalo je Dušanki Jezdimirović, dok je za najbolji proglašen rad Nade Đaković.
Treće mesto u konkurenciji poentles osvojila je Zagorka Nikolić, druga je bila Snežana Jovanović, dok je prvoplasirana i ove godine Angelina Cica Đaković.
Nagrade su dodeljene i u kategoriji goblena a najuspešnije su bile Biljana Andrić, Slobodanka Milovanović i Slavka Mirković.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa