21. mart 2013.21. mar 2013.
U SVETU ZNANjA: MILOŠ KOKAR

NEOSPORAN TALENAT MLADOG RECITATORA I GLUMCA

Učenik sedmog razreda OŠ „Janko Veselinović“ na dosadašnjim takmičenjima iz srpskog jezika i jezičke kulture, biologije i hemije osvajao je prva mesta. Prolazak na republičko takmičenje iz književnosti dokaz je neospornog talenta koji je ispoljio i kao recitator i glumac
Iako ima nepunih četrnaest godina Šapčanin Miloš Kokar pokazao je veliku volju i žeđ za znanjem. Podršku u njegovim nastojanjima pored porodice pružili su mu i profesori srpskog jezika, biologije i hemije Mile Radovanović, Jelena Perić i Duško Mitrović. Svakodnevno učenje, pohađanje dodatnih časova i intenzivna priprema dva, tri dana pred takmičenja doveli su ga do izvanrednih rezultata. Koliko volje i snage, ali i ljubavi, ima prema ovom vidu potvrđivanja svoga znanja svedoči i činjenica da je trećeg marta ove godine izašao na opštinsko takmičenje i iz srpskog jezika i biologije osvojivši prva mesta. Na pitanje odakle mu želja i volja za ovolikim takmičenjima odgovara da mu se to sviđa.
- Imao sam veliku podršku i od škole, majke i ostalih članova porodice. Mama mi dosta pomaže. Uvek je tu da me presliša. Dosta radim sa nastavnicima. Svi su mi izašli u susret. Od škole sam dobio i produženi vikend na Zlatiboru gde sam se stvarno lepo proveo. Tada sam osetio da me je neko primetio i da to što radim i trudim se nije uzaludno. Nastavio sam dalje. Iako su svi prvo mislili da će mi biti teško i da neću izdržati izdržao sam ““ rekao je Miloš s osmehom na licu.
Pored škole ima i drugih interesovanja. Trenira karate u šabačkom KK „Kaišin“ skoro godinu dana. Voli da čita sve, a najviše naučnu fantastiku. Omiljena knjiga mu je „Hari Poter“. Aktivan je i u vannastavnim aktivnostima tako da je prošle godine glumio u predstavi „Đido“ koju je pripremila Dramska sekcija škole. O ovom skromnom dečaku i drugovi i nastavnici imaju najlepše mišljenje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa