21. mart 2013.21. mar 2013.
PROMOCIJA IK CATENA MUNDI U ŠAPCU

MISLI HRABRO, OSETI SLOBODU

U prostorijama Glasa Crkve, prošlog petka, u organizaciji Povereništva pokreta Srpske Dveri u Šapcu, Izdavačka kuća Catena Mundi, predstavila je svoj credo. Na održanoj tribini, učestvovali su Branimir Nešić, jedan od urednika i osnivača, Jugoslav Kiprijanović, član rukovodstva pokreta Dveri i Biljana Đorović, novinar i magistar teorije kulture
Nakon polučasovnog video zapisa odabranih beseda Predraga Dragića Kijuka, čije ideje predstavljaju jedan od četiri stuba ove kuće (pored Solženjicina, Crnjanskog i Dostojevskog), prisutima se obratio Jugoslav Kiprijanović:
- Posle 14 godina rada, 51. časopisa, tribina i humanitarnih akcija, prošle godine smo odlučili da osnujemo izdavačku kuću, u kojoj nastavljamo da se bavimo stvarima koje su utemeljene na duhovnim vrednostima. Knjiga Biljane Đorović „Atlantis protiv Levijatana“, koju smo objavili u ediciji Prećutano slovo, jedna je od najznačajnijih. U njoj su sabrani razgovori koje je Biljana, veliki borac za istinu i pravdu, vodila na drugom programu radio Beograda u svojoj autorskoj emisiji. Kada je skinuta sa programa klasičnim činom cenzure, mi smo ponudili da se njena kultna emsija „Atlantis“ emituje na našem sajtu Dveri. Ono što je prosejano duhom i istinom, ne može da se sputa.
Knjiga „Atlantis protiv Levijatana“ je zbornik razgovora koje je autorka vodila sa svetskim intelektualcima poput Noama Čomskog, Edvarda Hermana, Majkla Parentija, Džudit Risman i mnogih drugih, antiglobalistički orijentisanih. Novi svetski i seksualni poredak, realnost zavere, planetarna pljačka, GMO, lice imperijalizma, politika genocida i puzanja, samo su neke od tema ovih razgovora. Na prvom javnom promovisanju svoje knjige, autorka je rekla da ona predstavlja svedočanstvo jednog vremena, „koje bi bilo zanimljivo da smo samo posmatrači, ali smo, na žalost, učesnici“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa