21. mart 2013.21. mar 2013.
OPŠTINA VLADIMIRCI: DIREKCIJA ZA POLjOPRIVREDU

PREREGISTRACIJA, VOĆE, BUNARI

Direkcija za poljoprivredu opštine Vladimirci i u ove prave zimske dane radi punom parom. U centru pažnje je preregistracija poljoprivrednih gazdinstava koja protiče uz velike gužve u čekanju, i ogroman posao koji mali broj zaposlenih radi od jutra do sutra. Ipak sve ide otežanim ritmom, i preti da će se zakonski rok do 31. marta teško ispoštovati.
- Mi se istinski trudimo i razumemo poljoprivrednike ali brže ne može. Dokumentacija je relativno obimna, a svaki slučaj za sebe komlikovan tako da traje posao a to dodatno iritira ljude. Učunićemo sve da uradimo što više, ali nije optimistično s obzorom da smo od 3.700 domaćinstava tek preregistrovali 500, kaže Miljana Perić koja ne diže glavu sa papira.
Poljoprivrednici opet imaju svoje viđenje upućeno na adresu resornog ministarstva koje ima je, tvrde, iskomplikovalo život.
- Oni kao da žele da sve bude slučaj. Preregistrujemo nešto što je urađeno ali i komlikovanim ritmom da je herojstvo po kiši i snegu stajati u redu i sve istrpeti. Ljude u Direkciji razumemo ali državu teško, dodaje Stana Ajduković iz Krnića.
Obiman posao po viđenom teško će u roku biti završen, i samo odlaganje termina pomoglo bi da se sve uradi, i izbegne bespotrebna nervoza.
Za sam kraj istučemo da uz 3.700 domaćinstava ima i sedam pravnih lica, i da je teren razuđen pa poljoprivrednici sa velikih udaljenosti dolaze na višesatno čekanje da se preregistruju, ili kako neko reče u dugom redu dodatno sebi komlikuju život.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa