2. jul 2009.2. jul 2009.
IZMEĐU REDOVA

LETI PERJE PRELETAČA

Iako je leto uveliko odmaklo, stranačke transakcije su u toku. Neki političari i njihovi analitičari su ocenili da preletačima leti perje. Da je tako, a tako je, mogli bi se napraviti jastuci za sve birače.
Saznali smo da ćemo uskoro u svetu imati i ekonomske ambasadore. Konkurs je otvoren, a za 28 mesta javilo se čak dve hiljade stručnjaka. Kad ih je već toliko vrednih, kako to da je naša ekonomija tako nisko pala.
Srbija, kao jedan od zahteva u evrointegracijama, ima i obavezu privatizacije gradskog građevinskog zemljišta. Baš lepo. Tad ćemo konačno znati ko je vlasnik kog grada.
Nedavno smo ustanovili da je ona mamutica stara, ne milion, već pet miliona godina. Biće da su na zemljinoj kugli prvo nastali mamuti, pa Srbi, pa tek onda Evropska unija i sav ostali svet.
A španski naučnici ustanovili da su prvi stanovnici evropskog kontineta bili ljudožderi. A kao da je sad neka razlika.
To što su u Beogradu opet pronađene iskopine iz rimskog doba, ne znači da je to sad opet Evropa. Za to treba čekati na red.
Možda se jednog dana pojavi neki nežni dečarac, sa naravno uzanim naočarama bez dioptrije i telefonskim slušalicama u ušima, i potvrdi da je on unuk tamo nekog Nerona ili ti Cezara, a možda i Bruta, pa zaiska da mu se taj prostor u centru Beograda vrati kao dedovina. Ne bi bio prvi koji je od nas uzeo svoju dedovinu. U ostalom u ovoj Srbiji samo su neki imali dede i dedovine, ostali su nikli iz tikve...

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa