21. mart 2013.21. mar 2013.
OŠ „JEVREM OBRENOVIĆ“

DECA DECI

Sva prikupljena sredstva od humanitarne predstave „Naše je ono što smo drugima dali“ odigrane prošle srede, 16. marta, namenjena Dečjem odeljenju šabačke Opšte bolnice „Laza K. Lazarević“
Dela ljubavi nikada ne umiru, dok je naše ono što smo drugima dali. Ponekad lepa reč, topao zagrljaj, stisak ruke ili komad hleba ukoliko smo ih nekom podarili u tuzi, nemaštini, bolesti znači i više nego sva znanja i umeće ovoga sveta. Čineći dobro drugom činimo dobro sebi. Osećaj darivanja oplemenjuje i ispunjava našu dušu osećanjem ljubavi koje nas čini dostojnim nosioca života koji nam je podaren“, poručili su učenici OŠ „Jevrem Obrenović“ na početku predstave priređene za najmlađe u Opštoj bolnici.
Idući stopama Svetoga Save trinaestoro učenika Dramske sekcije verske nastave sa svojim drugarima iz školskog hora pokazali su humanost na delu, ali i sponu između vere i obrazovanja. Upravo zbog toga ne čudi što je i Dimitrije Stevanović, učenik sedmog razreda, koji je glumio mladog Rastka Nemanjića, izdvojio reči Svetoga Save: „Ono što činimo to i jesmo“.
-Nema ničeg svetijeg od pružanja pomoći bližnjem. To je najviši izraz ljubavi i hrišćanstva. Reči Svetog Save: „Ištite me od Gospoda Boga i ja ću biti tu“ vi ste večeras oživeli ““ rekla je direktorka Svetlana Smiljanić zahvalivši se sugrađanima na učešću u ovoj plemenitoj akciji.
Scenario, režiju i kostime za predstavu „Naše je ono što smo drugima dali“ uradila je Milica Simić, nastavnica veronauke uz pomoć trinaestoro učenika Dramske sekcije, školskog hora pod rukovodstvom Marice Prijović, nastavnice muzičkog vaspitanja i Zorice Lazić, profesora srpskog jezika.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa