21. mart 2013.21. mar 2013.
ODRŽANA PETA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

U SENCI POLITIČIH DEŠAVANjA

Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine Grada Šapca izglasano poverenje gradonačelniku, zameniku gradonačelnika i članovima Gradskog veća, usvojen program rada javnih preduzeća za tekuću godinu
Peta redovna sednica Skupštine grada Šapca održana je prošle srede u amfiteatru Visoke poljoprivredne škole. Najbitniji događaj je novo izglasavanje poverenja gradonačelniku i ostalim organima gradske vlasti čime je okončana višednevna politička kriza koja je obeležila gradska dešavanja u proteklom periodu.
-Ovo je još jedna potvrda ispravnosti politike koja se u Šapcu vodi više od jedne decenije. Ravnomerni razvoj svih delova grada, adekvatna socijalna politika i stvaranje povoljne klime za privredni razvoj kao preduslov rešavanja najvećih problema građana - istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević zahvaljujući odbornicima na ukazanom poverenju.
U senci ovog događaja izglasane su i bitne odluke za dalje funkcionisanje Grada. Usvojeni su predlozi programa poslovanja javnih preduzeća za tekuću godinu, rebalans programa poslovanja JP za upravljanje građevinskim zemljištem za 2012. godinu, program uređivanja građevinskog zemljišta za 2013., izmenjena i dopunjena odluka o merilima za obračun visine naknade za uređivanje građevinskim zemljištem.
Reimenovane su direktorke Apoteke “Šabac“ i Centra za socijalni rad, Snežana Lukić i Branka Davidović koje će rukovoditi ovim ustanovama i naredne četiri godine. Osnovana je Kancelarija za mlade, a za v.d. direktora postavljena je Naila Mehmedović.
Doneta je odluka da se Grad Šabac, kod poslovnih banaka zaduži dodatnih 100 miliona dinara u svrhu refinansiranja ranije uzetih kredita za investicije. Rok otplate ovog zaduženja je pet godina.
Razrešeni su dužnosti i imenovani novi članovi školskih odbora Ekonomsko-trgovinske škole, OŠ “Stojan Novaković i OŠ “Sveti Sava“, izabrani su članovi saveta za bezbednost Grada Šapca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa