21. mart 2013.21. mar 2013.
REAKCIJE GRADSKIH ČELNIKA NA EPILOG SKUPŠTINSKOG ZASEDANjA

KRAJ POLITIČKE KRIZE

Gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Šapca smatraju da je krajnje vreme da se politikanstvo ostavi po strani, i da se grad okrene nastavku razvojnih projekata.
Na petoj redovnoj sednici Skupštine grada poslata je poruka partijskim centralama u Begradu da lokalne političke grupe ne smeju služiti kao moneta za potkusurivanje zbog ličnih animoziteta, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
- Plan Dragana Đilisa, inspirisan mržnjom prema Dušanu Petroviću, da obori vlast u Šapcu mimo volje građana nije uspeo. Na poslednjoj sednici Skupštine grada dobili smo poverenje da zajedno sa našim koalicionim partnerima nastavimo sprovođenje razvojne politike grada. Rezultati glasanja odbornika potvrđuju moje mišljenje, da politika mržnje ne može da pobedi politiku koja je inspirisana životom. Centrala Demokratske stranke uspela je da tri odbornika DS u Šapcu iskoristi kao instrument podrške opoziciji u njenom zahtevu za promenom vlasti. Smatram da je insistiranje opozicije oko pitanja poverenja vlasti sasvim legitimno, ali se i nadam da će tri odbornika Demokratske stranke između kvazi partijske discipline i vernosti građanima i realizaciji projekata koje planiramo da sprovedemo u budućnosti dati prioritet građanima Šapca, istakao je gradonačelnik.
Pritisci iz republičkih centrala moći ne smeju se reflektovati na lokalne zajednice, naveo je zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić, pri tom naglasivši da izbegavanje pojavljivanja predstavnika opozicije na sednici Skupštine predstavlja bežanje od odgovornosti.
- Uveren sam da je jedino pravo mesto u kom se vodi gradska politika Skupština grada Šapca, a ne parkovi u okolini amfiteatra u kom je lokalni parlament zasedao. Predstavnici opozicije imali su čvrste garancije da će doći do promene vlasti u Šapcu, a kada su uvideli da se to neće dogoditi rešili su da se ni ne pojave na skupštinskom zasedanju. Mislim da od problema ne treba bežati, već se sa njima moramo suočavati. Samo na taj način možemo ići napred i raditi u korist građana Šapca, rekao je zamenik gradonačelnika.
Čelni ljudi grada uvereni su da je rezultatom prošlonedeljnog glasanja stavljena tačka na skoro jednogodišnju političku krizu u Šapcu i da je vreme da se svi politički akteri okrenu razvoju grada. Šapcu su potrebni investitori poput Veskovinija, Eliksir grupe i drugih firmi, te je gradonačelnik Šapca najavio i razgovore sa predstavnicima opozicionih stranaka o njihovim predlozima, koji bi mogli da unaprede kvalitet života građana.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa