28. mart 2013.28. mar 2013.
FUDBAL: MAČVA SJAJNO STARTOVALA

POBEDAMA NA PRVO MESTO

Mačva ““ Polet 1:0 (0:0)
Stadion Mačve, gledalaca 600
Sudija: Dragan Čolović (Baljevac) 8
Strelac : Lekić, 61 minut (iz penala)
Žuti kartoni: Pejović, Milinković (Mačva), Solujić, Popović, Ranđić (Polet)
Mačva: Stepandić 7, Pejović 7, Miletić 6,5, Vukmir 6,5, Ristivojević 6,5, Đukanović 7,5, Panjković 6, Samurović 7, Dragićević 7,5 (Arsenijević 6), Lekić 8, Ilić 7 (Milinković 6,5)
Polet: Rumenić 7, Đendić 6, Solujić 6, Grujić 6, Knežević 7, Obradović 6,5, Ranđić 6 (Glavonjić -), Popović 6,5, Petrović 7, Vasilić 6,5, Stojić 6
Igrač utakmice: Ognjen Lekić (Mačva)
Na prolećnoj premijeri sa čvrstom ekipom Poleta iz Ljubića, fudbaleri Mačve nisu blistali, ali što je mnogo važnije uspeli su da pobede, osvoje tri nova boda i nastave trku sa rivalima za viši rang takmičenja. Možemo se složiti da igra neće biti upamćena po lepoti, ali je važno da Šapčani polako ulaze u bolju formu, takmičarski ritam jer će na zacrtanom putu biti još teških prepreka i iskušenja.
U prvom poluvremenu dugo je trajalo ispitivanje snaga i bilo je malo poteza koji će biti upamćeni. Mačvini fudbaleri su imali terensku inicijativu, ali ta dominacija nije im omogućila da stvore pravu šansu i ozbiljnije ugroze golmana gostiju Rumenića. Gosti su se uspešno branili, čekajući eventualni kiks Mačvine odbrane, kako bi ugrozili gol domaćina. To se za malo nije desilo u 26. minutu kada je Vasilić precizno šutirao, a golman Mačve Stepandić odbranio, a na odbijenu loptu natrčao Popović ali je na sreću Mačve i zaleđene publike, umesto mreže pogodio prečku.
I u drugom poluvremenu igralo se slično. Mačva je napadala a onda je u 60-om minutu Samurović uputio jednu dubinsku loptu, Dragićević ju je primio i krenuo ka golu. Na njega je startovao Ranđić, srušio ga, pa je sudija Čolović bez dvoumljenja pokazao na najstrožu kaznu. Ognjen Lekić je sigurno izveo jedanaesterac, poslavši golmana u jednu a loptu na drugu stranu. Posle primljenog gola gosti su zaigrali otvorenije, počeli više da napadaju, a stiče se utisak da se Mačva bez preterane potrebe povukla, umesto da iskoristi nastali prostor da obezbedi ubedljiviju pobedu. Nekih velikih šansi do kraja utakmice nije bilo ni pred jednim golom i poslednji sudijski zvižduk, Šapčani su dočekali raširenih ruku zbog osvajanja bodova.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa