28. mart 2013.28. mar 2013.
OŠ „NIKOLAJ VELIMIROVIĆ“

DESET VELIČANSTVENIH

Okružno takmičenje iz fizike, održano 16. marta u OŠ „Laza K. Lazarević“, pokazalo je da se učenici OŠ „Nikolaj Velimirović“ odlično snalaze kada su u pitanju prirodne nauke. Od dvadeset četvoro učenika koji su osvojili mesta deset je pripalo učenicima ove škole koja je poznata po izuzetnim matematičarima.
- Od ukupno deset prvih mesta sedam su poneli učenici naše škole. Osvojili smo još jedno drugo i dva treća mesta. To je rezultat izuzetnog truda i rada učenika i nastavnika. Ponosni smo na sve njih. Očekujemo da bar ovih sedam učenika koji su osvojili prva mesta sigurno budu učesnici republičkog takmičenja koje će se ove godine održati u Zrenjaninu ““ rekla je direktorka Vesna Živanović.
Kako odlazak na republičko takmičenje ne zavisi od broja bodova već od rezultata na republičkom nivou za očekivati je da prođu i drugoplasirani i trećeplasirani. Najviše uspeha imali su šestaci. Tako su Mihailo Radojević, Veselin Isailović i Marija Đorđević, učenici prof. Jova Mihajlovića, osvojili maksimalnih sto bodova i prvo mesto, kao i Nikola Petreski sa bodom manje. Treće mesto sa sedamdeset dva boda zauzela je Jovana Milošević. Učenicima semog razreda prof. Vesne Ribić, Jeleni Špegar i Ognjenu Jovanoviću pripalo je prvo mesto sa osvojenih sto i devedeset osam bodova. Natalija Topalović, učenica prof. Jove Mihailovića, osvojila je treće mesto sa sedamdeset bodova. Kod osmaka zadaci koji su bili malo teži rezultirali su i manjim brojem osvojenih bodova. Tako su Konstantin Ninković i Darko Golubović, učenici prof. Jove Mihailovića, sa postignutig šezdeset tri i pedeset četiri boda osvojili prvo i drugo mesto.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa