28. mart 2013.28. mar 2013.
KULTURNI CENTAR ŠABAC

POLET MLADOSTI

Na finalnoj večeri Opštinske smotre recitatora „Pesniče naroda mog“ prošlog petka, 22. marta, na Okružno takmičenje koje će se održati narednog meseca u Krupnju plasiralo se petnaestoro učesnika iz sve tri kategorije
Davno je Platon rekao da je poezija bliža istini nego istorija. A istina je da i pored sve manjeg čitanja knjiga mladi neguju poeziju i lepu reč. To su potvrdili i šabački recitatori prošlog petka u Velikoj sali Kulturnog centra. Njih dvadeset šestoro raspoređeni u tri kategorije pred tročlanim žirijem pokazali su svu lepotu poezije ali i mladosti.
- Deca su bila veoma spremna. Žiri je imao težak zadatak. Naročito sad u ovom finalnom takmičenju. Naša želja je da sledećih godina bude još više takmičara. Mislim da su ova deca koja su izabrana u finalu dorasla da se takmiče i da pobede na daljim nastupima i da predstave svoj grad, Kulturni centar i sebe - rekla je prof. dr Anđelka Lazić, predsednica žirija u kome su bile i prof. dr Slavica Jovanović i prof. razredne nastave Mirjana Živanović.
Da treme nije bilo potvrdila je i Lana Nešković, učenica prvog razreda OŠ „Nikolaj Velimirović“.
- Volim da recitujem jer se izražavam iz duše. Najviše volim moju pesmu „Gramatika srca“ od Dušana Radovića - rekla je Lana kojoj je ovo bilo prvo učešće na smotri recitatora.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa