28. mart 2013.28. mar 2013.
BIBLIOTEKA ŠABAČKA I SREDNjA POLjOPRIVREDNA

POEZIJA ĆE ŽIVETI

Povodom Svetskog dana poezije i Dana početka proleća, u Biblioteci šabačkoj, prošlog četvrtka, otvorena je prodajna izložba cvetnih aranžmana „Kažite Dete, a mislite cveće“, koju su polaznici kreativnih radionica napravili uz pomoć učenika Srednje poljoprivredne škole
Izložbu je otvorila Sonja Bokun Đinić, direktorka, koja je, između ostalog rekla da je „na Svetski dan poezije i prvi dan proleća, najlepše govoriti stihovima i jezikom cveća. Ovom prilikom, deca iz kreativnih radionica, uvek polazeći od knjige, imaju priliku da nauče, zahvaljujući uspešnim mladim ljudima iz Srednje poljoprivredne škole, kako se može govoriti cvećem“.
Na otvaranju izložbe, svoje umeće i talenat, kao i ljubav prema poeziji, pokazali su polaznici radionica Klub recitatora i Kreativno pisanje, koji godinama unazad, podsećaju na važnost i snagu pesničke reči. Nije suvišno pomenuti da se na Međuopštinskom takmičenju recitatora, plasiralo troje polaznika Kluba recitatora (Aleksandar Marković, Verica Đapanović i Tamara Bastaja), koju uspešno vodi Kristina Arsenović. S obzirom da je stihovanje, na žalost, skrajnuto i da je sve više na margini društvenog interesovanja, ova deca nam daju nadu da će poezija živeti.
U skladu sa ovim danom, koji se, iako kišni, u Biblioteci šabačkoj, proslavljao praznično, Biljana Bogojević, koja vodi Dečju kreativnu radionicu (zajedno sa Aleksandrom Erdevički), podelila je sa prisutnima radosnu vest:
- Imamo mnogo razloga da danas slavimo. Naša koleginica Marija je postala mama, a Dečje odeljenje Biblioteke šabačke, postalo je bogatije za tri člana.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa