28. mart 2013.28. mar 2013.
OPŠTINA VLADIMIRCI: POTPISANI UGOVORI SA IZBEGLICAMA

RAJ ZA IZBEGLICE

Protekli ponedeljak bio je praznik za 25 porodica izbeglih i raseljenih koji su utočište našli na prostoru ove opštine. U dva paketa podeljena je pomoć za devet porodica u građevinskom materijalu do iznosa od 440.000 dinara po porodici a u paketu dohodovnih projekata za nabavku mašina i ostalo potrebno poljoprivrednicima po 150.000 za domaćinstvo. Vredna pomoć deo je i lokalne samouprave koja izdvaja 15 odsto sredstava:
- Mi smo ponosni što pomažemo i što tako dobro stojimo u republičkom Komesarijatu zahvaljujući i Bogdanu Popoviću, povereniku Komesarijata u našoj opštini i njegovom timu koji do tančina prati kretanja i koji nam signališe šta raditi. Mi opet iako smo siromašni izdvajamo koliko možemo ali smo u čelu opština koji brinu o izbeglim i raseljenim licima. Kako nije reč o malim sredstvima time je naše zadovoljstvo veće ali ovde ne stajemo slede montažne kuće i mnogo toga jer boljitak već sada preko 100 porodica je stimulans za rad, reči su prvog čoveka opštine Vladimirci Vladice Markovića koji je sa korisnicima pomoći potpisao ugovore.
Komesarijat za izbegla i raseljena lica zavredeo je tretman ustanove koja prednjači u urađenom a poverenik Bogdan Popović izdvaja rad na terenu i moli da se sve uradi u propisanim rokovima:
-Svi znaju da se materijal mora ugraditi i mašine, stočni fond i plastenici pored ostalog na vreme nabaviti jer u suprotnom slede sankcije, dodajem da smo uradili izmene i dopune akcionog plana i potrebe za porodice izbeglih i raseljenih do 2016. godine. Značajno je da se urađeno ne može otuđiti pet godina a, da se radi o velikom poslu govori zbrinutih više od 100 porodica.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa