28. mart 2013.28. mar 2013.
ODRŽANE SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA KOCELjEVA

USVAJANjE IZVEŠTAJA O RADU

U toku protekle nedelje Opštinsko Veće Koceljeva je održalo niz zajedničkih sednica sa Uravnim odborima javnih preduzeća i ustanova na kojima su razmatrani i usvojeni izveštaji o radu za prethodnu kao i planovi za tekuću godinu. Osim toga veće je i na svojoj samostalnoj sednici donelo niz odluka i usvojilo brojne akte od kojih će se pojedini, poput finansijskog poslovanja osnovne škole, naći sutra i na dnevnom redu skupštine opštine.
Raste broj siromašnih
Na zajedničkoj sednici veća sa UO Centra za socijalni rad direktor ove socijalne ustanove Živka Tešić istakla je da je prethodna godina bila izuzetno teška za Centar u smislu povećanja broja korisnika svih usluga, te da je svake godine evidentno uvećanje broja socijalno ugroženog stanovništva na području opštine.
Sa ovom konstatacijom složio se i načelnik odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti Radovan Ranisavljević koji je napomenuo da je rast broja socijalno ugroženog stanovništva veoma zabrinjavajući za opštinu.
- Sve veći broj ljudi se obraća za pomoć nadležnim službama kako bi obezbedili sredstva za hranu i lekove. Zato je potrebno opredeljivati veća sredstva za ove namene iz budžeta ali istovremeno pronalaziti i druge izvore finansiranja - rekao je Ranisavljević i pohvalio preventivni rad ove ustanove sa mladima u oblasti bolesti zavisnosti i dodao da Centar afirmiše hraniteljstvo te da je sve veći broj hraniteljskih porodica u koceljevačkoj optšini.
U izveštaju se navodi da je na aktivnoj evidenciji ove ustanove u toku prošle godine bilo ukupno 1.210 korisnika od kojih su čak 439 deca i njihov broj uvećan je za 36 u odnosu na 2011. dok je broj odraslih korisnika veći za 138.
Samo na ime isplaćenih jednokratnih novčanih pomoći iz budžeta je dato oko 2 miliona dinara dok je iz sopstvenih prihoda ustanova izdvojila gotovo 400 hiljada.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa