28. mart 2013.28. mar 2013.
OŠ “JANKO VESELINOVIĆ“ I EKOS

BEZ ČISTE VODE NEMA ŽIVOTA

Javnim časom pod nazivom “Svaka kap se računa“ obeležen 22. mart Svetski dan voda
Učenici OŠ “Janko Veselinović“ i nevladina organizacija EKOS održali su prošlog petka zajednički javni čas u multimedijalnoj učionici ove škole posvećen značaju očuvanja voda i najčešćim izvorima zagađenja. Ovim predavanjem, na simboličan način obeležen je 22. mart, Svetski dan voda.
-Prezentacija “Svaka kap se računa“ ima za cilj da dokaže da smo za “zdravlje“ voda svi podjednako odgovorni. Vode su danas jako zagađene, a posebno poražavajuća činjenica je da se neke od njih uopšte i ne kontrolišu. To je pre svega slučaj sa brojnim seoskim bunarima. Posledice konzumiranja zatrovane vode po zdravlje su brojne, među najopasnijim je karcinom debelog creva - istakao je ispred organizacije EKOS Darko Berić, i izrazio zadovoljstvo saradnjom sa učenicima “Jankove “ škole.
- Zahvaljujući modernim tehnologijama kojima raspolažu u ovoj multimedijalnoj učionici učenici su imali mogućnost da brzo i lako prikupe materijal i da ga potom slože na jedan slikovit način, što je rezultiralo odličnom prezentacijom koja je imala za cilj da prikaže značaj vode i ukaže na posledice zagađenja iste ““ rekao je Berić.
Pripremajući se za ovaj čas učenici su na jednostavan i zanimljiv način usvojili znanja iz ekologije. Mladi prezenteri se slažu da je ovakav vid učenja mnogo efikasniji i kreativniji.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa