11. april 2013.11. apr 2013.
FUDBAL: FINALE KUPA OFS ŠABAC

BORAC POBEDIO MAČVU

Borac ““ Mačva 3:2 (3:1)
Šabac. Stadion Borca. Gledalaca 400. Sudija Vlada Đermanović 7, Nikola Pavlović i Vladimir Tomić (svi Šabac). Strelci: Dimitrijević 13, Grujičić 27. i 37. minut za Borac a Milinković 19. I. Mićanović 89. Za Mačvu. Žuti kartoni: Tepavčević, Dimitrijević (Borac), Ilić, Vukmir (Mačva). Crveni karton: Kubot (Borac).
Borac: Petrović 7,5 , Vujčić 7, Jovanović 7, Medić 7, Tepavčević 6,5, Cvijović 6,5, Zarić 6 (Tarabić 6,5), Dimitrijević 7, Grujičić 8 (Kubat-), Pantelić 7, Stanković 6,5 (Panić-).
Mačva: Radukić 5,5, Gavrić 6 (Lujanović-), Todorović 6,5 , Pejović 7, Radovanović 6, Vukmir 6,5 , Milosavljević 6,5 (Dragićević-), Ilić 6, Milinković 7, Mićanović 6,5 , Matić 7 (Basrak-).
Igrač utakmice: Željko Grujičić (Borac)
Znatno podmlađen i izmenjen tim Mačve nije uspeo da odoli iskusnijoj ekipi Borca koja je sasvim zasluženo osvojila pehar namenjen pobedniku finalne utakmice kupa OFS Šabac. Po hladnom vremenu i nešto mekšem terenu viđena je dobra fudbalska predstava, postignuto je i pet golova pa je publika mogla zadovoljna da napusti stadion Borca. Ipak više razloga za radost imali su navijači fudbalera u crveno-belim dresovima kojima je pripao pehar i zlatne medalje. Ali ni Mačvini fudbaleri ne trebaju previše da tuguju, borili su se muški a činjenica da Mačva nije izvela najbolji tim govori da je prvenstvena trka mnogo važnija.
Borac je došao u vođstvo preko Dimitrijevića koji je šutnuo prema golu Mačve a Radukić već uhvaćenu loptu sproveo u svoj gol. Matić i Pejović imali su šanse da izjednače ali to je učinio Milinković u 19. minutu posle sjajnog udarca sa preko 20 metara kada je pogodio mrežu rivala. Zatim je na scenu stupio Željko Grujičić koji nije iskoristio sjajnu šansu u 26. minutu ali je već minut kasnije postigao pogodak posle greške Mačvinih odbrambenih fudbalera. Isti igrač desetak minuta kasnije postigao je gol glavom i Borac je sa velikom prednošću otišao na odmor.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa