11. april 2013.11. apr 2013.
OTVORENA SEZONA NA ŠABAČKOM HIPODROMU

SJAJNI FINIŠ VATRENE MACE

Ni hladno vreme, ni jak vetar, nisu sprečili oko 2.000 ljubitelja konjičkog sporta da prisustvuju otvaranju galopske sezone na Hipodromu. Šapčani su to učinili prvi u Srbiji, jer će beogradski hipodrom tek otvoriti svoja vrata i održati trke u narednom periodu. Na ovom, prvom od 13 planiranih trkačkih dana, održane su četiri galopske, kao i galopska trka u sulkama, u kojima je nastupilo 30 grla, koja su se borila za nagradni fond koji je iznosio 480.000 dinara
Na Hipodromu je obeležen i 7. april, Svetski dan zdravlja, a po već ustaljenoj tradiciji, Golubarsko društvo „Cer“ je pred start prve trke pustilo oko 200 golubova put neba. Na taj simboličan način otvorena je još jedna sezona, za koju u KK „Šabac 1820“ veruju da će biti uspešna, kao i prethodna, iako će biti održan manji broj trkačkih dana.
Najviše uzbuđenja viđeno je u Trci dana „Koni ajlend“ u kojoj je nastupilo osam starijih galopera, na stazi od 1.200 metara. Trku je povela Mala Munja, a pratili su je Noti Džek i Marti Misterija, da bi već posle par stotina metara Noti Džek preuzeo vodeću poziciju. I ostala grla su ga pratila i nije uspeo da napravi previše veliku razliku, pa je bilo očigledno da će grlo koje sačuva najviše snage u finišu uspeti da trijumfuje ovog puta. Po izlasku iz zadnje krivine, u ciljnom pravcu, Noti Džek je i dalje imao čelnu poziciju, ali su ga sve više ugrožavali Liberti Aleks i Vatrena Maca, pa je u zadnjih 140 metara postalo očigledno da će baš okršaj ta tri grla odrediti pobednika ove trke. Išli u gotovo poravnati i kad su prošli kroz cilj, ostale su mnoge dileme koje je razrešio sudijski kolegijum posle konsultacija i gledanja snimka. Pehar i počast otišao je u štalu „Šendeković“, jer je Vatrena Maca za kratku glavu bila bolja od Noti Džeka, a ovaj je sa minimalnom prednošću nadmašio Liberti Aleksa. Do plasmana je došla i Lajt Of Pariz, a bez njega su, ovaj put, ostali Mala Munja, Luna Miletina, Denser i Marti Misterija.
Pehar je otišao u ruke malene Nine Šašić, koja je bila ponosna na svoje grlo.
- Mnogo sam srećna što smo pobedili i što nam je pripao ovako lep pehar. Još sam srećnija jer je Vatrena Maca, moj omiljeni konj, uspeo da zabeleži ovako važnu i značajnu pobedu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa