11. april 2013.11. apr 2013.
VISOKA TEHNOLOŠKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA

NOVI ATRAKTIVNI SMEROVI

Viša tehnološka škola strukovnih studija i ove godine spremna da upiše 300 novih studenata. Brucošima, pored dosadašnjih smerova, u ponudi i gastronomija i farmacija. Školarine ostaju iste
Visoka tehnološka škola strukovnih studija u Šapcu nastavlja tradiciju Više hemijske škole osnovane u našem gradu davne 1960. godine. U vreme najvećeg razvoja hemijske industrije, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, iz ove škole izašao je veliki broj veoma uspešnih inženjera koji su radili širom bivše zajedničke države. U kasnijem periodu, prilagođavaju se promenama u privredi koje su zahtevale profile novih kvalifikacija, i 2007. godine prerastaju u Visoku tehnološku školu strukovnih studija sa više akreditovanih studijskih programa različitih usmerenja. Uprkos rezultatima ostvarenim u proteklom vremenu, škola od osnivanja nikada nije dobila materijalnu podršku države da reši pitanje nedostajućeg prostora za normalan rad iako u njoj danas studira oko 900 studenata.
Da bi nastavni proces tekao nesmetano škola, oslanjajući se isključivo na sopstvene izvore, uz velike napore kontinuirano proširuje i unapređuje školski prostor. Proteklih godina izvedene su dve rekonstrukcije i dogradnje kojim je značajno unapređen laboratorijski prostor, osavremenjene sale za predavanja i dograđeno krilo zgrade za Studijski program informacione tehnologije. Ove godine u junu, odmah po završetku nastave u letnjem semestru, planira se početak trećeg ciklusa adaptacije i dogradnje školskog prostora.
Istovremeno, ni malo se ne zapostavlja razvoj i unapređenje osnovne delatnosti škole. Dva nova studijska programa su u završnoj fazi akreditacije: farmacija, u medicinskom polju, i gastronomija. Tako će se od jeseni, pored dvosemestralnih specijalističkih studija inženjerskog menadžmenta, izvoditi nastava na još šest studijskih programa trogodišnjih osnovnih studija. Pored pomenute farmacije i gastronomije, tu su i informacione tehnologije, zaštita životne sredine, inženjerski menadžment i proizvodne tehnologije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa