11. april 2013.11. apr 2013.
IZMEĐU REDOVA

KROZ VEKOVE

Baba Marta se baš uzjogunila. Izgleda da je i ona tamo nekog evropejskog porekla. Ne da nam da uđemo u proleće. Kao i oni njeni što nam brane da uđemo u Jevropu.
A i šta će nam ta Evropa. Tamo sve mora da se radi po notama. I da hodaš, i da jedeš, i da piješ i stalno da ih pitaš valja li to što radiš. Ustvari Srbi su nekako uvek na nekoj proveri, doduše ispitivači su uvek isti. Kroz vekove.
Beograd jeste glavni grad Srbije, ali Brisel je ipak prestonica. Tamo zaseda i carska, i kraljevska ali i višezemaljska vlast. I uređuje životiće srpčića.
Kad je veseli Arsenije Čarnojević pre nekoliko vekova predvodio seobu Srba sa Kosova, nije ni mogao slutiti da će ga u dalekoj budućnosti kritikovati Ivica Dačić. Ali, tako je to u politici. I u životu Srba na sve brdovitijem Balkanu.
Bune se pojedinci žestoko prisutni u našoj politici što opet neki drugi pojedinci privode i hapse tamo neke treće pojedince. Po svemu sudeći ovi što privode moraće da se izvinjavaju onima što su drpali, pa i da ih zamole da više to ne rade ali i da im pojasne da oni više i nisu u sistemu vlasti.
U većini evropskih zemalja vlast zabranjuje sugrađanima da pare drže u stranim bankama. Ako se to desi i kod nas, nadrljaće oni naši silni i jadni radnici. Em su ostali bez posla, em im brane da pare drže u viđenijim strendžerskim bankama. Pa kud su pristali.
A kad je u pitanju štednja, jedna naša banka se reklamira i veli da ima i štedljivih kredita. E sad, ili oni misle da smo mi ludi, ili smo mi stvarno malo više opičeni.
Pojedini članovi demokratske stranke uplatili određeni iznos novca kako bi otplatili bankarski dug. A odakle njima tolike pare.
Sad će nam i Kinezi podići cene u njihovim mnogobrojnim dućanima po Srbiji. Po“™ apšeni neki naši koji su šverscovali kinesku robu. Pa i nije Kina daleko, a ni mi nismo nikako daleko od mutljavina.
U nedelju, od dvojice kandidata, Crnogorci birali predsednika. U ponedeljak oba kandidata proglasila pobedu. E, da j... oca. Mala zemlja a dva gospodara.
Naši teniseri namerili da pobede Amerikance. I pobedili. Samo nam je još to trebalo. Nije ni čudo što nas Ameri toliko mrze. A šta je falilo da su malo popustili, pa da nas svet vidi. I Amerika, i Evropa.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa