11. april 2013.11. apr 2013.
GALERIJA KULTURNOG CENTRA ŠABAC

DECA ULICE

Akademska slikarka Kristina Pantelić u ponedeljak, 8. aprila, predstavila se serijom digitalnih printova sa nedavno odbranjenog master rada na Akademiji umetnosti u Novom Sadu
Ciklus od dvadeset slika nastalih postupkom isecanja i montiranja u fotošopu na kojima su glavni modeli deca sa ulice, najčešće Romi, prosjaci, nude nov način izražavanja mlade šabačke akademske slikarke Kristine Pantelić. Poznata po svom figurativnom izražavanju u čijem centru je ženska figura Kristina je ovoga puta svoje modele istrgla iz njihove svakodnevice smestivši ih na mesta poput salona lepote, salona automobila, butik, menjačnicu, pozorište, vrtić, školu i slično. Pohod po ulicama Šapca i Novog Sada, pronalaženje odgovarajuće dece, komunikacija sa njima i fotografisanje čine deo vizuelne igre uz učešće digitalnih medija.
-Htela sam da spojim fotografiju i klasičnu sliku. Fotografiju uz koju bih mogla najrealnije da prikažem i izraze dece i njihove pokrete i sve ostalo što bi mi pomoglo u realizaciji. A opet platno i klasična slika kao nešto čime se ja bavim. To sam spojila klasičnom digitalnom štampom platna - rekla je Kristina.
„Deca ulice“ na ovaj način postala su deo autorkine scenografije koja je u realnom svetu deo njihove mašte.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa