11. april 2013.11. apr 2013.
MUZIČKA ŠKOLA „MIHAILO VUKDRAGOVIĆ“

POBEDNIČKI ZVUCI

Tokom marta na međunarodnim takmičenjima učenici sa odseka harmonike u klasi profesora Aleksandra Čekića i Milana Milisavljevića osvojili niz prvih nagrada
Po ko zna koji put pokazalo se da je Šabac rasadnik mladih muzičkih talenata, ali i da izvođenje klasične muzike na harmonici ovde ima dugu tradiciju. Na Međunarodnom takmičenju harmonikaša u Loznici 9. marta Nikola Rakić, učenik šestog razreda Niže muzičke škole u klasi prof. Milana Milisavljevića postao je laureat C kategorije. Druga nagrada pripala je Milošu Milovanoviću, takođe učeniku šestog razreda, ali u klasi prof. Aleksandra Čekića. Par dana kasnije, na Prvom internacionalnom takmičenju harmonikaša „Meh fest“ održanom 16. i 17. marta u Beogradu nastupili su i učenici prof. Milana Milisavljevića. Dragoslav Vasiljević, učenik četvrtog razreda Niže muzičke škole sa osvojenih 99 poena postao je kako pobednik u četvrtoj kategoriji tako i laureat takmičenja. Sa tri poena manje Nikola Rakić osvojio je prvo mesto u kategoriji srednjoškolaca iako je učenik šestog razreda. Uspešan niz završio je na Šestom međunarodnom muzičkom festivalu u Aranđelovcu 19. marta Miloš Milovanović koji je sa 96 poena postao laureat šeste kategorije.
- Nikola i Dragoslav su veoma talentovani učenici sa kojima nije teško raditi. To su deca koja su prosto predodređena da se bave muzikom zbog svog talenta koji poseduju. Posvećeni su muzici i prosto je pravo zadovoljstvo raditi sa njima. Dragoslav je učenik koji je pobedio skoro na svakom takmičenju na kom se pojavio. Moram reći da je baš super talentovan. I Nikola takođe ima zapažene rezultate. Uglavnom se radi o prvim nagradama u toku dosadašnjeg školovanja. Da bi se sve to postiglo potrebno je jako puno vremena da se provede u učionici, a i oni sami ga dosta provode sa instrumentima ““ rekao je prof. Milan Milisavljević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa