11. april 2013.11. apr 2013.
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

JEDNOGLASNO ZA SUD U BOGATIĆU

Skupština u punom sastavu, prihvatila finansiranje materijalno-tehničkih i investicionih troškova za rad suda i tužilaštva u zgradi u Bogatiću, jer za to postoje i svi drugi uslovi. Podeljena mišljenja oko 10 hektara pšenice u krugu hipodroma. Opština bi trebalo da pomogne nabavku novih protivgradnih raketa
I ako su na dnevnom redu prošlonedeljne sednice Skupštine opštine Bogatić, sa odborničkim pitanjima bile samo tri tačke dnevnog reda, diskusija odbornika trajala je duže i bila iscrpna, na momente burna, puna međusobnih optužbi o vociranju „krivaca“ na drugoj strani.
Živan Jakšić, odbornik iz Badovinaca koji nije prisustvovao prošlom skupštinskom zasedanju po pitanju prezentiranog zapisnika, naglasio je da i nije važno ko je pokrenuo inicijativu za vraćanje Opštinskog suda u Bogatić, već činjenica, kako je primetio da budućom reformom sudstva ovde nije planirana ni sudska jedinica. On je oštro polemisao sa zamenikom predsednika opštine Bogatić Radovanom Teodorovićem oko pominjanja njegovog imena, dok je Nenad Beserovac, odbornik iz Belotića bio za prednost stručnog mišljenja u odnosu na političko oko vraćanja Opštinskog suda u Bogatić.
Nevena Korać, odbornica iz Salaša Crnobarskog za skupštinskom govornicom iznela je stav Jedinstvene Srbije, koji se sastoji u želji da Opštinski sud ostane u Bogatiću, jer za to postoje svi uslovi. Pominjani su da je opština Bogatić, pogranična, ima potreban broj stanovnika, uslovnu zgradu, plaćanje puta u Šabac radnicima suda je mnogo skuplje i konačno odbornici su jednoglasno prihvatili predlog o plaćanju finansijsko-materijalnih, tehničkih i investicionih troškova za rad suda i tužilaštva u Bogatiću. Pitali su se: Šta još hoće nova radna grupa za reformu sudstva, da bi uvažila njihove zahteve.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa