Берза

  • aero 800 ▼ -18,28%
  • alfa 33.000 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 3.202 ⚫ 0,00%
  • fito 2.720 ⚫ 0,00%
  • kmbnpb 840 ▼ -1,18%
  • niis 685 ▲ 0,15%
(11. април 2013.)
29. ЗИМСКИ СУСРЕТИ УЧИТЕЉА СРБИЈЕ

ДРУШТВО УЧИТЕЉА ШАПЦА СЈАЈАН ОРГАНИЗАТОР

Помоћник министра изнео стратегију развоја просвете у Србији. Око 400 учитеља на 12 радионица упознало нове трендове у раду
У суботу 6. априла Шабац је био домаћин 29. зимским сусретима учитеља Србије, који су се одржали у 21 граду у нашој земљи. Пленарни део одржан је у Шабачком позоришту, а после краћег поздравног говора реч је добио помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Љубиша Антонијевић, задужен за предшколско, основно и образовање одраслих, који је око 400 учитеља поздравио у име министра др Жарка Обрадовића.
- Дошао сам у Шабац после четири године и драго ми је да будем у Вашем прелепом граду, и што на једном месту могу да видим и разговарам са великим бројем учитеља који су основ и темељ просвете у Србији. Са Савезом учитеља Србије Министарство има одличну сарадњу, а сигурно да она може да буде подигнута на још виши ниво и то нам предстоји у наредном периоду.
Затим је господин Антонијевић говорио о томе да се ради на применама кровног закона, затим закона о основној школи, средњој школи, образовању одраслих као и о закону о уџбеницима и наставним средствима.
Стари закони у свим овим важним областима донет је 1992. а мало је измењен 2002. и сада се створила потреба да се измене и прилагоде садашњим потребама. Цео пакет закона биће упућен у Скупштину Србије током априла, како би посланици могли да га разматрају у мају. Ако буде усвојен закон би почео да се примењује од септембра 2013. и почетка нове школске године.
Помоћник министра говорио је још и о већој потреби помоћи деци са посебним потребама који похађају редовне школе. Да би инклузија заживела у што већој мери мораће још више и боље да сарађују основне са школама које имају велико дугогодишње искуство у раду са таквом децом.
Време је изнедрило потребу да се предметни наставници више укључују у рад у нижим разредима како би се ђаци у што већој мери припремили за прелазак из 4. у 5. разред што понекад код појединих ученика зна да буде бурно и болно.

Најновији број

14. фебруар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa