11. april 2013.11. apr 2013.
EKOLOGIJA

SPAJA NAS ISTI CILj

Gradonačelnika Šapca Miloša Miloševića prošlog petka posetili predstavnici Pokreta za zaštitu i negovanje reke Bosut iz Šida. U najavi otvaranje kancelarije Pokreta u Šapcu i zajedničke akcije na očuvanju prirode
Delegacija Pokreta za zaštitu i negovanje reke Bosut posetila je prošlog petka Šabac. Tom prilikom u razgovoru sa gradonačelnikom Milošem Miloševićem razmatrane su mogućnosti zaštite i očuvanja vodotoka Save na teritoriji našeg Grada. U bližoj budućnosti najavljeno je otvaranje šabačke kancelarije ovog pokreta kao i zajedničko delovanje na brizi o prirodnom okruženju.
- Imamo veliki broj zajedničkih problema kada je reč o ekologiji. Jedan od njih je sočivica sa kojom se na Bosutu borimo odavno, a pošto se ova reka uliva u Savu, logično je da je ovo pitanje i ovde otvoreno. Samo zajedničkim delovanjem ovaj problem je moguće rešiti, tako da smo mi prilikom razgovora sa gradonačelnikom Šapca tražili neku vrstu logističke podrške. Potom, kao i na Bosutu i na Savi je evidentan problem ilegalnog izlovljavanja ribe. Različitim učestalim akcijama našeg Pokreta mi smo smanjili ilegalno izlovljavanje za čak 80 procenata, tako da smatramo da bi ta naša iskustva bila od velike koristi i na Savi ““ istakao je predsednik Pokreta za zaštitu i negovanje reke Bosut Dejan Bulatović, i izjavio da je sa Milošem Miloševićem pokrenuta inicijativa za ostavarenje nove saradnje koja bi unapredila zaštitu životnog okruženja u Šapcu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa