18. april 2013.18. apr 2013.
PILATES

POSTANITE SVESNI SVOG TELA

“Posle pilates treninga ćete se osećati opušteno i snažno. Telo je potpuno oslobođeno stresa. Svaki mišić ispunjen energijom“, tvrdi Marijana Tumbašević instruktorka pilatesa u Fitnes zoni Conan
Pilates programom vežbanja istovremeno razvijate snagu i fleksibilnost mišića i zglobova. Redovnim treningom vrlo brzo dolazite do optimalne telesne uravnoteženosti. Uprkos prividnoj statičnosti, najveći broj onih koji su probali da upražnjavaju ovakav vid vežbanja prijatno su iznenađeni kako intenzitetom treninga tako i postignutim rezultatima.
- Pre nego što sam se bliže upoznala sa ovakvim načinom vežbanja pilates mi je delovao prilično sporo i statično, međutim, kada “uđeš u priču“ shvatiš da to nije tako. Iako je reč o laganim, usporenim pokretima sa akcentom na pravilnom disanju i držanju kičme celo telo se aktivira, a po okončanju vežbanja se osećate opušteno i snažno. Potpuno se oslobađate stresa, svaki mišić je ispunjen energijom ““ ističe instruktorka pilatesa Marijana Tumbašević.
Pilatesom može da se bavi svako. Od dece do profesionalnih sportista, razlikuje se samo intenzitet treninga. Dinamika vežbi dosta zavisi od instruktora, ali i same energije polaznika.
- Pilates isteže mišiće i pojačava njihovu elastičnost. Aktivira dubinske mišiće tako da poboljšava držanje tela, otklanja bolove u leđima. Nema zgibanja, naglih pokreta. Pokret se prvo osmisli u glavi pa se tek nakon toga realizuje. Zbog toga njime može da se bavi svako. Od dece, preko profesionalnih sportista do ljudi sa povredama. Dinamika vežbanja uslovljena je pre svega idejama samog instruktora ali i energijom koja tog dana struji među polaznicima. Dakle, radi se po “osećaju“. Uloga trenera je da “oseti“ ljude i bez nekih ustaljenih šablona organizuje čas. Najbitnije je da nikad nije dosadno, a da se po okončanju tih sat vremena osećaš preporođeno, odnosno budeš pun snage i energije, kaže Tumbaševićeva.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa